Sport Centar

Važno saopštenje Manijaka: Nakon mnogo strpljenja, donijeli smo odluku – Uprava napolje!

Navijači Fudbalskog kluba Željezničar, popularni Manijaci, saopštenjem su se obratili Upravi kluba i poslali jasnu poruku.

Važno saopštenje Manijaka: Nakon mnogo strpljenja, donijeli smo odluku – Uprava napolje!

Navijači Fudbalskog kluba Željezničar, popularni Manijaci, saopštenjem su se obratili Upravi kluba i poslali jasnu poruku.

Manijaci ističu da su imali mnogo stpljenja i slušali velike priče, ali na kraju i poručili: “Uprava napolje”. Tekst saopštenja prenosimo u cijelosti:

“Manijaci su imali vremena, imali strpljenja, dovoljno slušali, dovoljno gledali i na kraju donijeli odluku: Uprava napolje! FK Željezničar je klub svih nas, klub jedne filozofije koja je nažalost izgubila smjer. Naša odluka nije donešena zbog jednog poraza, zbog jedne loše utakmice, već kontinuirano lošeg vođenja kluba u rezultatsku dubiozu u svim starosnim kategorijama, a pogotovo seniorskom timu.

Da, stadion se dogradio, sa sinergijskim i zajedničkim radom, transparentnost poslovanja pokazana u minimalnoj formi i, naravno, veliko hvala svima nama, a pogotovo vama. Ali… Tu sad pozitivna priča prestaje, mi hoćemo rezultat na terenu, ne sutra, ne iduće sezone, ne i one tamo, već danas. A obećavali su ga zadnje tri sezone. Niste ispunili rečeno i vaš sat je odzvonio. Jednostavno. Obećanja nam više nisu potrebna, želimo promjenu u ljudstvu Uprave. Ko će doći poslije, ko će biti ti ljudi, to će Skupština predložiti i usvojiti.

Mi na ovoj tribini stojimo iza kluba već 30 i više godina pod ovim imenom i prošli smo sve u navijačkom svijetu. Neki od nas nisu tu, ali nisu nikad zaboravljeni i ako Bog da, bit ćemo tu još. U prethodnom periodu kroz ovaj klub je prodefilovalo igrača i trenera koji nisu dorasli ovom dresu te samim tim rezultat je takav, a odgovornost nikakva. Mi nismo birali, mi nismo dovodili, mi nismo raskidali ugovore, mi nismo suspendirali. Ali jesmo davali podršku, jesmo putovali i jesmo krivi jer volimo 11 plavih. I da, jesmo ružili igrače, jesmo ih kritikovali, ali ih nismo birali. Ovo nije bojkot utakmica, ovo nije destrukcija kluba, ovo je nezadovoljstvo sportskim neuspjehom kojeg nam priređujete i zato pozivamo sve Manijake na sljedeću utakmicu FK Željezničar u Krupu, kao i na našu Grbavicu. Uprava napolje”, stoji u saopštenju grupe Manijaci.

fkzeljeznicarmanijaci
KOMENTARI

KOMENTARI

basketaš
Gost

Ko vas šta pita

TM 87
Gost

Ko tebe sta pita

basketaš
Gost

Iskreno niko ništa, kao i u slučaju manijaka

Sarma
Gost

Ni milimetra Miske !!! Stoka nezahvalna

Sjeverni Irac
Gost

Misketu hvala za učinjeno ali stolice smo kupovali svi mi, stadion smo gradili svi mi. Vrijeme je za promjene.

Naući Te Babo Sine
Gost

Šta “svi mi”, šta ti bubaš majketi…. šta smo to “svi mi” napravili, prije nego što je čovjek bošao I pomakeo Politićke stijene da se nešto oko kluba ćak može uraditi. Ne samo onećati ko u zadnji 20 godina, nego čak uraditi….

Sjeverni Irac
Gost

Sve lijepo napisano, jedino nije istina da u drugim kategorijama ne bilježimo uspjehe…

Naući Te Babo Sine
Gost

Laž Ba, Deremo u drugim kategirijama. Drugi traše pare na sudženje I kupovinu Titula dok smo mi na infrastrukturu, I sad nezadovoljna stoka hoće tri titule u 2 godine…. nismo svi mi na istoj strani kao ovo pismo…. neke Bale hoće da kroje koja Silva vodi klub

FKZ
Gost

Ovo je stav neke manje pod-grupe, nikako vecine navijaca FKZ! PODRSKA UPRAVI!

edo
Gost

Jel’ 50 narkomana misli otjerati najboljeg predsjednika u postratnoj historiji Želje ?! E pa neće moći razbojnici. Znajte da nas ima 100 puta više koji smo zahvalni predsjedniku koji nas je izvukao iz ambisa prethodnih mešetara koje biste vi opet u klub. Željo se svake godine bori za titulu, tako će biti i ove. Šta hoćete ?? 20 godina se u Želji kralo i radilo na štetu kluba. Treba vremena da se to sada u red dovede, ali jedini koji to može je Misimović. NI MILIMETAR MISKE , OBRAČUNAĆEMO SE SA NEPISMENOM I NEBITNOM GRPUICOM !!!

dobrica
Gost

Juce tjeraju upravu danas drugi za upravu jebe mi se ko je upravu.Hočemo rezultate a vi svojim komentarima normalne navijače tjerate da ne dolaze na stadion.nemojte da vam se pojavi treča strana pa da i jedni i drugi odete u pm.

menso
Gost

Realnost je da iz ove objave stoje najveći ološi krezubi, nepismeni, prljavi, neinteligentni itd kojima se lako manipulise. Pravi je trenutak da se rijesimo ove klošarske marve zbog kojih mnogi naše navijače posmatraju kao neorganizovanu i nepismenu rulju – ciganiju. Slobodno neka ne dolaze na utakmice, biće puno ljepše na stadionu bez te bagre.

Fghgfhuhdk
Gost

Ko jee ba 30 godina na jugu? Vecina vas nije ni tri godine… Ovo je onih 50 narkomancica sto su protiv tuzle psovale mater u p… istoku… puna podrska upravi!

Senći
Gost

Napokon ste i vi došli pameti. Još da ste zatražili odlazak trenera neznalice i kretena, saopštenje bi bilo potpuno.

Senći
Gost

Šta se ovo javljaju plaćenici neznalice Misimovića, ako je tako dobar vodite ga svojoj kuće. Pseto neka ide što dalje od Želje zajedno sa ublehom Odoviće.

Husein
Gost
Zovete se Manijaci iz zelite nesto odlucivati???Fuj stoko odvratna!Kada budete imali neko sportsko ime koje asocira na vrijednosti na kojima je F.K.Zeljeznicar osnovan, kada budete imali ime koje asocira na bilo sto sportsko onda se javite!Dok god ste Manijaci mjesto vam je u zatvorima ili bolnicama za dusevne bolesnike!Povedite sa sobom i “Horde Zla”rulju koja se nazvala po Zagorovom romanu???Vama gadovi odvratni nije mjesto na sportskim stadionima!Dokle god ne budete pod normalnim imenima kao nekad “PITARI I ZELJOVCI” pa da cjele familije mogu kao nekada doci na tekme!Gledajte NBA tekme stoko zadrta!Tamo cjele familije dodju i uzivaju u sportu,plesacicama,cirkuskim artistima,maskotama… Čitaj više »
wpDiscuz