Sport Centar

Vasiljević: Hvala navijačima, zbog njih se i igra košarka

KK Bosna slavila je protiv Igokee u Skenderiji rezultatom 88:84, a nakon meča Saša Vasiljević nije krio oduševljenje zbog velike pobjede svoje ekipe.

Vasiljević: Hvala navijačima, zbog njih se i igra košarka

On kaže da je sada cilj Bosne izboriti mjesto u finalu takmičenja, te se zahvalio navijačima zbog kojih se, prema njegovim riječima, košarka i igra.

“Zahvalio bih se prije svega publici i poželio bih da u srijedu dođu u većem broju, jer mi košarku zbog njih igramo. Ne igramo je samo zbog sebe, i ne igramo je zbog KK Bosna, nego je igramo zbog publike. Što se tiče same utakmice, ovo je ogromna pobjeda za nas. I sada mnogi ne vjeruju da smo pobijedili ekipu kakva je Igokea, ali mi smo imali taj cilj. Sada imamo cilj da izborimo finale takmičenja. Igokea je pokazala da je sjajan tim, ali mislim da smo mi opravdali sve ono što je od nas tražio stručni štab i da možemo biti zadovoljni sa tog aspekta”, kazao je Saša Vasiljević

Nakon toga, ističe da je Bosna prokockala 15 poena razlike ali da nisu pali mentalno što je veoma važno.

“Bilo je teških momenata, prokockali smo 15 poena razlike. Ipak, nismo padali na mentalnom planu, znali smo da će nam se pružiti šansa da dobijemo utakmicu i kad se to zaista desilo, iskoristili smo je. Ponosni smo na svoju partiju, ali moramo je ostaviti iza sebe i okrenuti se sada susretu protiv Kaknja”, kazao je Vasiljević.

kkbosnakkigokeasasa vasiljevic
KOMENTARI

KOMENTARI