Sport Centar

Varešanović: Ljekarski izvještaj će nam odrediti ekipu za četvrtfinale Kupa

FK Olimpik sutra će odigrati utakmicu četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine protiv ekipe Zvijezda 09 iz Etno-sela Stanišić.

Varešanović: Ljekarski izvještaj će nam odrediti ekipu za četvrtfinale Kupa

Pomenuta utakmica je bila povod da nazovemo trenera sarajevskih Vukova Mirzu Varešanovića sa kojim smo razgovarali o predstojećoj utakmici.

Varešanović je s Olimpikom 2014. godine osvojio najmasovnije takmičenje u Bosni i Hercegovini, a čini se da i ove sezone ide tim putem.

– Bio sam dio jedne sjajne generacije koja je osvojila jedini trofej u historiji Olimpika i sigurno da pomen na te utakmice budi razne emocije.

Sutra je pred vašom ekipom zahtjevan duel, kako vi vidite tim Zvijezde?

– Imali smo priliku da ih posmatramo uživo u duelu protiv Slavije u Istočnom Sarajevu i svjesni smo da se radi o izuzetno kvalitetnoj ekipi koja ima odličan kadar i sigurno da je pred nama teška zadaća.

Varešanović je pored svega dobrog što je naveo za tim iz Semberije rekao je da se njegov tim u pripremi ovog susreta našao u dosta problema.

– Nekoliko igrača je rovito zgusnut ritam kojim se igraju utakmice ostavio je traga. Teški tereni na kojim se igra su nam stvorili dodatne probleme, tako da ću morati vidjeti na koga mogu u potpunosti računati. Sigurno da neki igrači koji imaju problem sa nezaliječenim povredama neće biti u kadru za ovu utakmicu, a to je svakako hendikep u utakmicama poput ove. Također moram reći da nas je malo poremetio termin utakmice s obirom na to da je naše prvenstvo završilo nešto ranije tako da smo malo ‘ispali’ iz ritma što je svakako za nas hendikep. S druge strane, Zvijezda 09 se nalazi u takmičarskom ritmu jer njihovo prvenstvo je još u toku.

Varešanović nam je na kraju rekao da će odluku o početnih 11 donijeti nakon konsultacije sa ljekarom jer kako sam kaže ulog u ovoj utakmici je veliki da bi riskirao sa nekim od rovitih igrača.

Utakmica između Olimpika i Zvijezde 09 je na rasporedu sutra u 13 sati na stadionu Otoka.

(FK Olimpik)

dal varesanovicfkolimpik
KOMENTARI

KOMENTARI