Sport Centar

Valter Kup 2018: Dječaci iz čitave Evrope dolaze u Trening centar FK Sarajevo

U organizaciji Škole fudbala Valter, a povodom rođendana grada Sarajeva, od 6. do 8. aprila tekuće godine održat će se prvi "Valter Kup 2018". Brojni klubovi iz čitave Evrope poslat će svoje selekcije u glavni grad BiH, kako bi u narednim danima odigrale veliki broj utakmica.

Valter Kup 2018: Dječaci iz čitave Evrope dolaze u Trening centar FK Sarajevo

U organizaciji Škole fudbala Valter, a povodom rođendana grada Sarajeva, od 6. do 8. aprila tekuće godine održat će se prvi “Valter Kup 2018”. Brojni klubovi iz čitave Evrope poslat će svoje selekcije u glavni grad BiH, kako bi u narednim danima odigrale veliki broj utakmica.

Turnir se održava u Trening centru Fudbalskog kluba Sarajevo, a nastupit će 16 timova u kategorijama U-13 i U-15. U našem domu ugostit ćemo timove poput Intera, Fenerbahcea, CSKA Moskva i druge.

“Drago nam je što ćemo u našem domu ugostiti veliki broj ekipa iz čitave Evrope i koristim priliku da čestitam organizatoru na realizaciji ovog turnira, za kojeg se nadam da će postatiti tradicionalan, te da se zahvalim Upravi grada Sarajeva, kao i Gradonačelniku što su ukazali čast Trening centru FK Sarajevo, našem domu, da bude mjesto održavanja prvog izdanja turnira povodom rođendana grada Sarajeva. Svim akterima želim puno sreće i nadam se da će iz grada Sarajeva, iz našeg Trening centra, prelijepe uspomene vratiti svojim kućama.”, rekao je Sanjin Alagić, Šef Akademije FK Sarajevo.

Mlađi pioniri Bordo kluba nalaze se u grupi “D” i turnir otvaraju u petak (6.4.). Prvi protivnik bordo dječaka bit će NK Brinje u 10.30h, a istog dana u 18.30h bordo dječaci će nastupit protiv Spartaka. U subotu u 13.50h je na rasporedu posljednja utakmica grupne faze protiv NK Osijek.

Pioniri Sarajeva turnir otvaraju u petak (6.4.) i u 11.10h igrat će protiv NK Brinje, potom je na rasporedu susret protiv Bursaspora u 16.30h, a grupnu fazu završavaju utakmicom protiv NK Trebnje u subotu ujutro, u 9.30h. Kompletan raspored: U-13, U-15.

(fksarajevo.ba)

fksarajevoValter Cup 2018
KOMENTARI

KOMENTARI