Sport Centar

Utrka “Zenički noćni cener” održat će se 14. aprila naredne godine

Udruženje "Vedro" Zenica bit će domaćin rekreativne atletske utrke "Zenički noćni cener", koja bi trebala da 14. aprila okupi brojne rekreativce iz zemlje i regiona. 

Utrka “Zenički noćni cener” održat će se 14. aprila naredne godine
FOTO: Kasumopvić: Podržao sportsku manifestaciju

Prema riječima predsjednika Udruženja “Vedro” Amela Sinanovića, ova sportska i rekreativna manifestacija bit će održana pod pokroviteljstvom gradonačelnika Fuada Kasumovića i nastavak je napora sportskih volontera da Zenica ostane na listi gradova koje imaju svoju rekreativnu utrku ulicama grada.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović je prema dogovoru sa ‘Vedrašima’ potpisao Memorandum o saradnji i podršci na projektu “Zenički noćni cener”, koju će tehnički da organizira sekcije “Zenica trči”, koja djeluje pri Udruženju za razvoj i podršku planinarstva i sportskog turizma “Vedro”.

– Naša utrka ‘Zenički noćni cener’ je rekreativna atletska utrka u dužini od deset kilometara gradskim ulicama, a njena realizacija planirana je za 14. april. Sretni smo da je gradonačelnik Kasumović iskazao zadovoljstvo što su mladi ljudi iz ovog Udruženja prepoznali važnost zdravih životnih navika, sporta, omladinskog aktivizma, ali svakako i promocije i turističke ponude Zenice – kaže Sinanović.

On je s Kasumovićem potpisao memorandum o saradnji i pozvao gradonačelnika, ali i sve Zeničane, da trče na ovoj izuzetnoj utrci zajedno s ljubiteljima rekreativnog trčanja.

fuad kasumoviczenicki nocni cener
KOMENTARI

KOMENTARI