Sport Centar

Uprava Jedinstva suspendovala drugog strijelca ekipe Šejlu Kararić

Drugi strijelac Jedinstva AtlasRelax u ovoj sezoni, rukometašica Šejla Kararić, suspendovana je odlukom klupske uprave zbog samovolje ispoljene uoči utakmice s ekipom Krivaje u Zavidovićima, saznaje Fena.

Uprava Jedinstva suspendovala drugog strijelca ekipe Šejlu Kararić

Ovu informaciju potvrdili su trener Damir Cipurković i sportski direktor Elmir Grabčanović, najavljujući mogućnost da Kararić za ekipu ne odigra više nijednu utakmicu do kraja polusezone.

– U pretprošli četvrtak, uoči derbija s Krivajom, jednostavno je rekla da neće putovati, jer u Banjoj Luci, navodno, ima zakazanu estetsku operaciju kod oftalmologa. Rekla je da ne vidi dobro, a nekoliko dana prije, protiv Hadžića, postigla je devet golova. Bilo nam je čudno, jer je trenirala svo vrijeme, da bi u srijedu rekla treneru da neće putovati u Zavidoviće – izjavio je Grabčanović za Fenu.

Na prijedlog trenera Damira Cipurkovića, koji je rekao da na ovu igračicu do daljeg ne računa, uprava kluba izrekla je Šejli Kararić suspenziju zbog samovolje.

– Već smo je jednom, poslije utakmice u Prijedoru, pustili da ostane nekoliko dana kod roditelja i kada se vratila spomenula je operaciju. Međutim, ona je pod ugovorom, ne može ništa raditi na svoju ruku i za sve se trebamo dogovarati u obostranom interesu. Nije je bilo u zapisniku protiv Krivaje, gdje smo računali na pobjedu, a završilo je 21:21. Sada je sve prevršilo mjeru – kaže Cipurković za Fenu.

Pokrenut je disciplinski postupak i sigurno je da Šejli Kararić slijedi kazna ukoliko ne promijeni mišljenje i ispriča se treneru Cipurkoviću.

rkjedinstvosejla karacic
KOMENTARI

KOMENTARI

Nenad
Gost

ispravno!
taman da je najbolja na svijetu!

VAKAT JE VISE STATI”FACAMA” U BiH!..Svak ziv”zvjezda”!?I radi sta i kako hoce..ne ide vise..STOP!

wpDiscuz