Sport Centar

Uoči Sunnyland 3. Dvoboja golmana: Sve spremno za najveću smotru čuvara mreže

Stadion Otoka i ove godine će biti poprište po mnogo čemu jedinstvenog sportskog takmičenja. U organizaciji Škole golmana 1., održat će se Sunnyland 3. Dvoboj golmana.

Uoči Sunnyland 3. Dvoboja golmana: Sve spremno za najveću smotru čuvara mreže

Ogroman interes vlada za ovu smotru golmana, u kojoj će se čuvari mreža takmičiti po sistemu “jedan na jedan”, pa je tako i pored velike želje da ugosti sve one koji su željeli biti dio ovog takmičenja, broj golmana zaustavljen na 190. 

“Iako smo imali najave dolaska golmana iz svih država regiona, ono što se desilo je prevazišlo naša očekivanja. Zahvaljujući dobroj organizaciji prošlogodišnjeg takmičenja, ove godine je interes neuporedivo veći. Ipak, mi smo organičeni kapacitetima, pa su ovog puta neki ostali van takmičenja. Bez obzira na sve, biće to jedna velika smotra golmana iz više država. Nadamo se lijepom druženju, ali želimo i da vidimo talente na djelu”, kaže Adnan Gušo, trener golmana reprezentacije BiH i vlasnik Škole golmana 1.

Inače, za najbolje učesnike su predviđeni trofeji i medalje, a zanimljivo da će i ove godine u nagradnoj igri biti podijeljeno mnoštvo dresova i golmanskih rukavica. Oni sretniji će takmičenje napustiti kao vlasnici originalnih dresova ili rukavica Asmira Begovića, Ibrahima Šehića, Osmana Hadžikića, Dine Hamzića, Amira Hadžiahmetovića, Eduarda, Edina Višće…

Učenici 3. Dvoboja golmana biti će golmani od 1999., pa do 2010. godišta, a nastupit će takmičari iz Sarajeva, Beograda, Kranja, Splita, Siska, Nove Pazove, Novog Sada, Čačka, Mostara, Banja Luke, Zvornika, Bijeljine, Doboja, Pljevlja, Jelaha, Stoca i drugih gradova.

Početak takmičenja zakazan je za srijedu, 10. maja u 9 sati.

adnan gusodvoboj golmana
KOMENTARI

KOMENTARI