Sport Centar

UO NK Čelik podnio krivičnu prijavu protiv Selvedina Šatorovića

Upravni odbor NK Čelik Zenica u proteklom periodu održao je nekoliko sastanaka s timom pravnika te je pregledavao neke od ugovora potpisanih u prethodnom periodu.

UO NK Čelik podnio krivičnu prijavu protiv Selvedina Šatorovića

Ustanovljen je niz neregularnosti, a s pravne strane gledajući, nekoliko spornih ugovora bi moglo biti poništeno. Protiv odgovornih osoba pokrenuta je krivična prijava.

“Konkretno govoreći, na osnovu člana 229. i 230. Zakona o krivičnom postupku Federacije BiH, Upravni odbor NK Čelik Zenica, na čelu sa predsjednikom Jasminom Memiševićem, podnio je krivičnu prijavu protiv Selvedina Šatorovića, privremenog predsjednika prelaznog Upravnog odbora našeg kluba. Dana 11.05.2017. godine u Zenici, prijavljeni je iskoristio svoj službeni položaj na način da je prekoračio granice svojih ovlaštenja definisane Statutom kluba, jer je potpisao Sporazum o izmirenju finansijskih potraživanja u ime kluba sa Jusić Emirom, u vrijednosti 44.050,00 KM, te Salčinović Fenanom u vrijednosti 33.000,00 KM. Šatorović se također tereti i za lažno predstavljanje kao zastupnik kluba prema trećim licima, te potpisivanje ugovora o korištenju parkinga sa privrednim društvom „Trange Frange“ doo Zenica. Pored navedenih radnji, postoji osnov sumnje da je prijavljeni donosio odluke o isplati premija igračima bez prethodne obaveze saglasnosti Nadzornog odbora, te da nije uradio obaveznu reviziju poslovanja iz člana 72. Statuta kluba”, saopćeno je iz NK Čelik.

Predloženo je izuzimanje dokumentacije iz kluba te saslušanje nekoliko svjedoka.

“U cilju dokazivanja izvršenja krivičnih djela, Upravni odbor NK Čelik Zenica, i predsjednik kluba, predložili su izuzimanje originalne dokumentacije koja se nalazi u klubu, a čije kopije se dostavljaju uz prijavu te saslušanje svjedoka među kojima su Nuhagić Adnan, Karapandžić Amra, Jusić Emir, Salčinović Fenan, Suvajac Borka i drugi po potrebi”, dodaje se u saopćenju

nkcelikselvedin satorovic
KOMENTARI

KOMENTARI

guzonja
Gost

tako je cestitam pa nek sud utvrdi jel lopovluk ili nije samo polako ima napretka u ovom nasem drustvu

hattrick
Gost

Napokon neko sa mudima da bagru zaganja

wpDiscuz