Sport Centar

Unkić najavio dvostruku pobjedu protiv Izviđača

U prvom susretu četvrtfinala Kupa BiH za rukometašice, tuzlansko Jedinstvo AtlasRelax, igra danas protiv Izviđača iz Ljubuškog.

Unkić najavio dvostruku pobjedu protiv Izviđača

Iako gostuju, u taboru Labudica očekuju pozitivan rezultat.

– Nakon mjesec i po priprema i osam odigranih utakmica zadovoljan sam formom. Maksimalno smo spremni za početak drugog dijela sezone. S Izviđačem igramo dvije utakmice u četiri dana, večeras u Kupu, a 4. marta u prvom proljetnom kolu prvenstva. Očekujem pobjedu u oba susreta – izjavio je za Fenu trener Jedinstva AtlasRelaxa Jasmin Unkić.

Napomenuo je da su sve igračice na raspolaganju. Na nedavnom turniru u Loznici povrijeđena je Dora Vrdoljak, ali je krenula na put za Ljubuški i igrat će onoliko koliko bude potrebno.

Tuzlanski klub, inače, zovu “bosanski Izviđač”, jer su iz ljubuškog kluba u Tuzlu došle četiri igračice Jedinstva AtlasRelaxa: sestre Matea i Martina Šumelj, Dea Vuković i Dora Vrdoljak.

– Ovo će biti prvi put da ćemo sestra i ja u Ljubuškom igrati protiv svog nekadašnjeg kluba. Bit će malo treme, ali se nadam da ćemo pobijediti – kaže za Fenu golmanica Martina Šumelj.

Utakmica Izviđač – Jedinstvo AtlasRelax igra se u 18.30 sati.

jedinstvorukomet
KOMENTARI

KOMENTARI