Sport Centar

“Uništio je Pjanića i Pogbu, a doveden je za samo 15 miliona funti”

.

“Uništio je Pjanića i Pogbu, a doveden je za samo 15 miliona funti”

Legendarni fudbaler Tottenhama i dugogodišnji engleski reprezentativac, Jermaine Jenas, uporedio je sadašnjeg fudbalera londonskog tima, Moussu Dembelea, sa skupljim veznim fudbalerima.

Jenas smatra da je Dembele mnogo bolji nego što to njegova tržišna cifra iznosi, a riječ je o 15 miliona funti. Fudbaler koji se 2014. godine oprostio od fudbala smatra da Belgijanac vrijedi mnogo više, što je potvrdio u duelima protiv Paula Pogbe, Miralema Pjanića i još nekih veznih fudbalera.

“U proteklih nekoliko sedmica igrao je protiv kalibra igrača kao što su Miralem Pjanić, Paul Pogba, Nemanja Matić ili Sami Khedira, i sve ih je uništio. Takvi nastupi donijeli su mu mnogo pohvala, a one su itekako zaslužene. Kada je u formi, kao što je sada, jedan je od najboljih centralnih veznih fudbalera u Evropi”, rekao je Jenas i pozvao se na njegovu klauzulu u Fulhamu odakle ga je Tottenham doveo.

Bivši fudbaler Tottenhama aludirao je na remi Pijetlova protiv Juventusa rezultatom 2:2 u Torinu, kao i pobjedu protiv Manchester Uniteda na Wembleyu rezultatom 2:0.

jermaine jenasmiralem pjanicpaul pogbatottenham
KOMENTARI

KOMENTARI