Sport Centar

Umjesto povratka u Željezničar, krilni napadač odlučio potpisati za Radnik

Novi član bijeljinskog Radnika postao je desnokrilni napadač Ognjen Đelmić, koji je na Gradski stadion u Bijeljini stigao iz zeničkog Čelika.

Umjesto povratka u Željezničar, krilni napadač odlučio potpisati za Radnik

Novi član bijeljinskog Radnika postao je desnokrilni napadač Ognjen Đelmić, koji je na Gradski stadion u Bijeljini stigao iz zeničkog Čelika.

Posljednjih dana se dosta pričalo o tome gdje bi ovaj iskusni fudbaler mogao nastaviti karijeru, spominjao se odlazak u Željezničar, kao i mogućnost ostanka na Bilinom polju, ali se na kraju Đelmić odlučio baš za ekipu koju sa klupe predvodi Mladen Žižović i tu bi trebalo da provede naredne dvije godine.

“Više je razloga zašto sam izabrao Bijeljinu, a jedan od glavnih je što mi je porodica u ovom gradu. Došao sam u Radnik, jer su posljednjih godina pokazali da je riječ o veoma ozbiljnoj ekipi, a uz sve to trener je i moj nekadašnji saigrač iz Borca Žižović. Imaju i ozbiljno rukovodstvo sa Mladenom Krstajićem na čelu i sve su to razlozi koji su prevagnuli kada je odlučivano. Razlog zašto nisam ostao u Čeliku je što me Zeničani nisu ispoštovali u prošloj polusezoni”, naglasio je za Glas Srpske Đelmić, koji je karijeru počeo u Loznici, a onda nastavio u Radu i beogradskom Železničaru.

Prije osam godina došao je u Republiku Srpsku i BiH, od tada je najveći dio vremena proveo na ovom prostoru. Igrao je za Laktaše, zvorničku Drinu, Zvijezdu Gradačac, Olimpik, banjalučki Borac, Čelik, Željezničar, ponovo Čelik, a u međuvremenu je nastupao i za kazahstanski Spartak iz Semeja, mađarski Debrecin i novosadsku Vojvodinu.

“Imam sasvim dovoljno iskustva sa kojim mogu pomoći Radniku da ostvari svoje ciljeve u novoj sezoni. Još nije precizirano šta će nam biti krajnji dometi, ali je već sada jasno da ćemo se boriti za gornji dio tabele i po mogućnosti izlazak u Evropu. Bijeljinci su u posljednje tri sezone napravili odlične rezultate. Prvo su osvojili Kup BiH i izborili prvi istorijski nastup na evropskoj sceni, zatim su dvije sezone igrali u Ligi za prvaka i ne vidim razlog da ne bude nastavljeno u istom ritmu”, nastavio je Đelmić.

Naglasio je da će mu biti lako da se uklopi u novu cjelinu.

“Već sam rekao da mi je trener bivši saigrač, a u Olimpiku sam igrao i sa sadašnjim saigračem Veliborom Đurićem. Većinu ostalih igrača poznajem, tako da će to biti najmanji problem. Sada je najvažnije da se svi dobro pripremimo za novu sezonu, da pripremni ciklus prođe bez povreda i onda vjerujem da rezultati neće izostati”, dodao je Đelmić.

U ovom prelaznom roku redove Radnika do sada su napustili: Dino Beširović, Branislav Ružić, Nenad Srećković, Darko Zec, Filip Stojanović i Ševko Okić, a novi član osim Ognjena Đelmića postao je i bivši igrač Krupe Radosav Aleksić.

fkradnikfkzeljeznicarognjen djelmic
KOMENTARI

KOMENTARI