Sport Centar

Udarna meta Milana u zimskom prelaznom roku je saigrač bh. fudbalera u Italiji

Osnovna meta Milana u zimskom prelaznom roku će biti Seko Fofana, sjajni vezni fudbaler Udinesesa.

Udarna meta Milana u zimskom prelaznom roku je saigrač bh. fudbalera u Italiji

Rossoneri su napravili remont ekipe u ljetnom prelaznom roku, ali ambiciozni dvojac na čelu transfer politike Mirabelli-Fassone ne želi stati samo na igračima koji su tada dovedeni. Da Milanu fali još nekoliko kvalitetnih igrača, to je svima jasno, posebno u veznom redu.

Odavno ‘škripi’ na sredini terena sedmostrukih prvaka Evrope, još iz ere Silvija Berlusconija, pa su tako dovedeni Lucas Biglia, Franck Kessie i Hakan Calhanoglu u ovaj dio rostera. Ipak, to neće biti dovoljno da se napadne trofej u Italiji, a posebno u Evropi, pa tako italijanski mediji prenose da će uskoro biti ostvareni prvi kontakti sa Udineseom oko Seka Fofane koji igra fenomenalno otkako je dres Manchester Cityja zamijenio crno-bijelim sa sjevera Italije.

Mladi, 22-godišnji vezni fudbaler je baš onakav profil igrača kakav Rossoneri i traže. Snažan je, a ima i potrebno fudbalsko znanje, pa ga smatraju potencijalnim nasljednikom Clarencea Seedorfa. Ipak, Zebre će za njega tražiti pravo bogatstvo, pa će tako Milanezi pokušati da pronađu zajednički jezik sa čelnicima Udinesea.

Uskoro ćemo saznati šta će biti sa saigračem bosanskohercegovačkih fudbalera Riada Bajića i Maka Varešanovića, a kao moguća alternativa, ukoliko transfer propadne, pominje se igrač Sassuola, Alfred Duncan.

mak varesanovicmilanriad bajicseko fofanaserija audinese
KOMENTARI

KOMENTARI