Sport Centar

Učestvovalo više od 70 mališana: Okončan sedmi međunarodni rukometni HTC kamp Vlašić

Završen je sedmi po redu međunarodni rukometni "HTC kamp Vlašić 2018". Na kampu je bilo više od 70 dječaka i djevojčica iz čitave Evrope, u dvije smjene.

Učestvovalo više od 70 mališana: Okončan sedmi međunarodni rukometni HTC kamp Vlašić

Završen je sedmi po redu međunarodni rukometni “HTC kamp Vlašić 2018”. Na kampu je bilo više od 70 dječaka i djevojčica iz čitave Evrope, u dvije smjene.

Pod rukovodstvom rukometne bh. legende Jasmina Mrkonje, sa djecom su radili treneri Damir Cipurković, Haris Fidahić, Sidik Omerović te Azur Memišević ispred Specijalne Olimpijade BiH za rad sa djecom ometenom u razvoju.

“Imali smo veoma bogat program rada koji je uključivao dva treninga dnevno, odigravanje prijateljskih utakmica, posjetu gostujućih trenera prof. Zdenka Kordija iz Hrvatske te velikoh šampiona rukometa Zlatka Portnera, pod čijom palicom su djeca, a i treneri, radila i sticala nova saznanja. U drugoj smjeni smo imali i djecu ometenu u razvoju, koja su radila po posebnom programu, ali su u inkluzivnom djelu trenirali i radili zajedno sa djecom takmičarima te su imali u svom programu i malu školu jahanja. Zahvaljujemo se svim sponzorima i medijima koji su pomogli na bilo koji nacin da se i ove godine održi HTC Kamp”, istakoa je Jasmin Mrkonja.

htc kamp vlasicjasmin mrkonja
KOMENTARI

KOMENTARI