Sport Centar

Učestvovalo 300 takmičara: Subotić i Ćuković pobjednici 26. međunarodne trke “Vivicitta 2018”

Srbijanska trkačica Ana Subotić i bh. atletičar Stefan Ćuković pobjednici su 24. međunarodne atletske gradska trke "Vivicitta 2018", koja je održana danas u Sarajevu u organizaciji Sportskog saveza Kantona Sarajevo.

Učestvovalo 300 takmičara: Subotić i Ćuković pobjednici 26. međunarodne trke “Vivicitta 2018”

Srbijanska trkačica Ana Subotić i bh. atletičar Stefan Ćuković pobjednici su 24. međunarodne atletske gradska trke “Vivicitta 2018”, koja je održana danas u Sarajevu u organizaciji Sportskog saveza Kantona Sarajevo.

Ulicama Sarajeva ove godine je trčalo oko 300 takmičara, uz učešće profesionalnih atletičara iz BiH i zemalja regiona, a Subotić i Ćuković osvojili su glavne nagrade – 300 KM, namijenjene za oficijelnu trku na 12 kilometara.

Rekreativci su trčali jedan krug dužine četiri km, a oficijelna trka se trčala tri kruga ukupne dužine 12 km. Drugoplasirani i trećeplasirani takmičari u obje konkurencije osvojili su 200 KM, odnosno 100 KM.

Takmičari su trčali dionicu od Velikog parka ispred BBI Centra, ulicom Maršala Tita, Musalom, Obalom Kulina bana, preko okretišta Vijećnica i ulicama Mula Mustafe Bašeskije, Maršala Tita, te nazad do Velikog parka.

Trku je 1995. godine u razrušenoj Skenderiji organizovao proslavljeni bh. atletičar Islam Đugum.

vivicitta 2018
KOMENTARI

KOMENTARI