Sport Centar

U zdravoj školi zdrava djeca: Otvoren prijavni rok za “Igre bez granica”

Merkur BH osiguranje već drugu godinu realizira društveno odgovorni projekat "U zdravoj školi zdrava djeca".

U zdravoj školi zdrava djeca: Otvoren prijavni rok za “Igre bez granica”

Merkur BH osiguranje već drugu godinu realizira društveno odgovorni projekat “U zdravoj školi zdrava djeca”.

Druga sezona projekta donosi mega zabavno takmičenje “Igre bez granica” u kojima kroz zabavu, igru i smijeh te ponešto sportske spretnosti i sreće tri pobjednička razreda mogu osvojiti besplatnu maturantsku ekskurziju koju dodjeljuje Merkur BH osiguranje.

“Jako smo ponosni što se projekat koji je u prošloj godini donio tako mnogo pozitivnih promjena u osnovnim školama širom Bosne i Hercegovine nastavlja. I ove godine, na zabavan, edukativan, ali i praktičan način, želimo približiti teme koje su od izuzetnog značaja za zdravlje, kvalitet života i buduće odrastanje djece. Stoga, pozivamo sve osnovne škole, roditelje i djecu da prijave učešće u projektu, a mi obećavamo dobru zabavu, vrijedne nagrade i trenutke za pamćenje”, kazala je Sabina Mujanović, direktorica Merkur BH osiguranja.

Osnovne škole imaju zadatak da odaberu tim koji će predstavljati školu, a koji čini sedam članova: jedan nastavnik, tri školarca i tri roditelja, te se putem prijavnog obrasca prijave na takmičenje “Igre bez granica”. Rok za prijavu je 20. aprila 2018. godine, a nakon toga u nekoliko bh. gradova održat će kvalifikaciona takmičenja. Pobjednički timovi kvalifikacionih takmičenja direktno se plasiraju u finalno takmičenje koje će se održati junu 2018. godine u Sarajevu. Tri ukupna pobjednika projekta osvajaju besplatnu ekskurziju za svoj razred.

Pravo na učešće imaju svi razredi osnovnih škola u Bosni i Hercegovini koji se spremaju na maturantsku ekskurziju. Prijavni obrazac dostupan je na web stranici Merkur BH osiguranja te FB stranici , a nakon popunjavanja, škole isti dostavljaju na mail: info@merkur.ba ili poštom na adresu: Merkur BH osiguranje, Fra Anđela Zvizdovića br. 1/9A, 71.000 Sarajevo.

igre bez granicau zdravoj skoli zdrava djeca
KOMENTARI

KOMENTARI