Sport Centar

U Vogošći održano prvo prvenstvo Kantona Sarajevo u taekwondou

U Vogošći održano prvo prvenstvo Kantona Sarajevo u taekwondou

Na takmičenju je učestvovalo 260 takmičara iz taekwondo klubova Vogošća, Sarajevo, Novi Grad Sarajevo, Željezničar, Keum Kang, Jastreb, Zlatni Ljiljani, Ilijaš, Centar Hadžići i Olimpic, saopćeno je iz Taekwondo saveza KS.

– Ovo je historijsko takmičenje za Kanton. Mogli smo vidjeti kvalitetne borbe i izvedbe formi. Sigurno je da se možemo pohvaliti činjenicom da ne zaostajemo mnogo za ostalim klubovima u regionu – izjavio je predsjednik Taekwodo saveza KS Ibrahim Kolja.

Takmičenje je održano u svim konkurencijama u borbama i u formama, a najveći broj bodova u borbama su imali takmičari Novog Grada, dok je u formama pobjednički pehar odnio Taekwondo klub Vogošća.

Najboljim pojedincima proglašeni su Afan Demirović i Esma Perišić (Novi Grad Sarajevo) u konkurenciji vrtičanaca, Dinko Kesić (Centar Hadžići) i Lamija Dizdar (Novi Grad Sarajevo) u konkurenciji mlađih kadeta, Amar Hadžagić i Elva Gadžo (Novi Grad Sarajevo) u konkurenciji kadeta, Sadmir Habibović i Edita Murguz (Novi Grad Sarajevo) u konkurenciji juniora, te Adi Leka (Centar Hadžići) i Fatima Bjelić (Sarajevo) u konkurenciji seniora.

Prvenstvo je održano u organizaciji Taekwondo saveza Kantona Sarajevo, a domaćin je bio Taekwondo klub Vogošća.

napoliwenger
KOMENTARI

KOMENTARI