Sport Centar

U subotu u Sarajevu međunarodni turnir brazilske jiu jitsue

Akademija borilačkih vještina "Bushido" Sarajevo, u saradnji sa supervizorom Bojanom Mirkovićem, organizuje drugi po redu međunarodni turnir iz brazilske jiu jitsue “BJJ East European Open Championship Sarajevo“ koji će biti održan 10. marta u Sarajevu.

U subotu u Sarajevu međunarodni turnir brazilske jiu jitsue
FOTO: Ilustracija

Akademija borilačkih vještina “Bushido” Sarajevo, u saradnji sa supervizorom Bojanom Mirkovićem, organizuje drugi po redu međunarodni turnir iz brazilske jiu jitsue “BJJ East European Open Championship Sarajevo“ koji će biti održan 10. marta u Sarajevu.

Ove godine se očekuje učešće više od 200 takmičara iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Bosne i Hercegovine. Turnir je međunarodnog tipa pa se očekuje i nastup takmičara iz Njemačke, Austrije i Jordana. Sudit će se po zvaničnim IBJJF pravilima, a takmičari će biti raspoređeni u IBJJF težinske kategorije, kao i u kategorije juvenila, seniora i mastera. Vrhunac turnira će biti borbe u apsolutnoj kategoriji. Svoje učešće na turniru najavili su osvajači svjetskih i evropskih medalja, saopćeno je iz Akademija borilačkih vještina “Bushido”.

Na prošlogodišnjem turniru, koji je ujedno bio i prvi turnir brazilske jiu jitsue u historiji Sarajeva, nastupila su 163 borca iz cijele regije.

brazilskajiu jitsusarajevo
KOMENTARI

KOMENTARI