Sport Centar

U subotu počinje Sarajevo Tower S.ketch Street Basketball 2017: Sedmo takmičenje u uličnoj košarci za školarce

U subotu, 16.09.2017. godine, ispred BBI Centra počinje „ Sarajevo Tower S.ketch Street Basketball 2017“, sedmo takmičenje u “uličnoj košarci” za osnovce i srednjoškolce.

U subotu počinje Sarajevo Tower S.ketch Street Basketball 2017: Sedmo takmičenje u uličnoj košarci za školarce
FOTO: Prijavljeno preko 220 učesnika iz 25 škola

Na turniru će učestvovati 56 ekipa (više od 220 djece) iz 25 osnovih i srednjih škola. Mečevi počinju u 9:00 sati, a tačan raspored možete preuzeti na Facebook stranici takmičenja.

Do 8:45 sati: Registracija ekipa do 9. razreda osnovne škole (predaja originalnog formulara/prijavnice sa potpisima)
9:00 sati: Počinju mečevi prvog kola u konkurenciji do 9. razreda osnovne škole
10:30 sati: Registracija ekipa do 2. razreda srednje škole (mečevi počinju nakon mečeva drugog kola u konkurenciji do 9. razreda osnovne škole)
13:30 sati: Registracija ekipa do 4. razreda srednje škole (mečevi počinju nakon mečeva prvog kola u konkurenciji do 2. razreda srednje škole)

Igra se u grupama (3 ili 4 ekipe u grupi) po sistemu “round robin”. Svaka ekipa će odigrati najmanje 2 meča.

Organizatori pozivaju sve zainteresovane za ovo takmičenje da “lajkaju” Facebook stranicu S.ketch Street Basketball Sarajevo, gdje će biti objavljivane sve aktuelne informacije o turniru.

Dječija sportska škola “Proacademia” i marketing agencija “B40”, sedmu godinu za redom, organizuju projekat „S.ketch Street Basketball “, turnir u “uličnoj košarci” za osnovce i srednjoškolce, a od 2015. godine pored Sarajeva, osnovci i srednjoškolci će se takmičiti i u Banja Luci (23.-24.09.2017.) i Mostaru (30.09.-01.10.2017.).

Najbolje ekipe u sve tri konkurencije i ove godine će osvojiti vrijedne nagrade, koje su pripremili Sarajevo Tower, Juicy, i Bracom. Tokom sva tri dana takmičenja biće postavljen i dječiji košarkaški teren, tako da će i oni najmlađi imati priliku da se zabave na platou BBI Centra. Za dobro raspoloženje, uz kvalitetnu muziku i simpatične komentare, i ove godine brinuće se DJ Nane. U nedjelju u 18:00 sati na programu je “Eti cup – starih prijatelja”.

Projekat podržali: Sarajevo Tower, Juicy Fruits, Rail Cargo Logistics, Eti, Apartmani Štini Do Bjelašnica, BBI Centar, Remove, i Alvogen. Medijski pokrovitelji: RSG radio, Antena Sarajevo, Hayat TV, Klix.ba, Oslobođenje, i SCsport.ba.

b40Sarajevo Tower S.ketch Street Basketball 2017
KOMENTARI

KOMENTARI