Sport Centar

U subotu počinje „Sarajevo Street Football 2017“ ispred BBI Centra

„Sarajevo Street Football 2017“, šesti turnir u malom fudbalu/nogometu za osnovce počinje naredne subote, 20.05.2017. godine, ispred BBI Centra.

U subotu počinje „Sarajevo Street Football 2017“ ispred BBI Centra
FOTO: Učestvuje preko 500 djece iz 25 osnovih škola

Organizatori ovog tradicionalnog takmičenja su Dječija sportska škola Proacademia i marketinga agencija B40. Do sada je na ovom takmičenju učestvovalo preko 3.000 djece. Timovi se sastoje od 4 igrača na terenu i 3 zamjene, a biće podijeljeni u 3 konkurencije: do 5. razreda, do 7. razred, i do 9. razreda osnovne škole. Za ovu priliku, ispred BBI Centra biće postavljen montažni fudbalski teren 24 x 12 metara, sa tribinama.

“Kao i u proteklim godinama očekuju se kvalitetne utakmice, te Vas pozivamo da dođete narednog vikenda ispred BBI Centra i propratite utakmice, kao i ostale sadržaje koje smo pripremili za Vas” – izjavio je organizator takmičenja Gorjan Bilalagić.

Nakon brojnih projekata za djecu i omladinu, kao što su “S.ketch Street Basketball” u Sarajevu, Mostaru i Banja Luci, “S.ketch Beach Volleyball”, “Beko BBIce klizalište”, Marketing agencija B40 i ove godine nastavlja za organizacijom sportskih aktivnosti za djecu.

Učešće ekipa je besplatno. Cilj projekta je uključivanje što više djece u sportske aktivnosti. Učešće ekipa je besplatno. Najbolje tri ekipe u sve tri konkurencije će osvojiti diplome i nagrade. Projekat podržali: Alvogen, Juicy, Snickers, RailCargo Logistics, Apartmani Štini do – Bjelašnica, BBI Centar, i Knap studio. Medijski pokrovitelji: footgoll.com, Oslobođenje, SCsport.ba, Hayat TV, Oslobođenje, RSG radio, Antena Sarajevo i klix.ba.

Svi posjetioci takmičenja će imati priliku da probaju Juicy sokove, i Alvogen ORS, učestvuju u novoj Snickers nagradnoj igri “Zaigrao kao Pele”, i kao i da dobiju sve informacije o globalnoj fudbalskoj socijalnoj mreži Footgoll.com

Na turniru će i ove godine učestvovati preko 500 djece, iz 25 osnovnih škola. Raspored mečeva prvog dana takmičenja, kao i sve ostale inforamacije, možete preuzeti na Facebook i web stranicama takmičenja: www.b40.ba/streetfootball i https://www.facebook.com/B40StreetFootball/

b40sarajevo street football
KOMENTARI

KOMENTARI