Sport Centar

U subotu 18. novembra Šesto prvenstvo Kantona Sarajevu u karateu

Pod pokroviteljstvom Karate saveza Kantona Sarajevo i u organizaciji Karate kluba ''Sensei'' u subotu 18. novembra bit će održano 6. prvenstvo Kantona Sarajevu u karateu.

U subotu 18. novembra Šesto prvenstvo Kantona Sarajevu u karateu

U sportskoj dvorani ‘’Amel Bečković’’ u Vogošći do zlatne medalje takmičit će se karataši u kategorijama kadeti, juniori, U21 te seniori.

Raduje nas činjenica da vlada veliki interes za ovo takmičenje, a očekujemo da svi karate klubovi iz Kantona Sarajeva učestvuju. Takmičenje je izvrsna prilika da djeca pokažu znanje i talent i predstave se u najboljem svjetlu, a neki od njih ostvarit će i svoje prve pobjede. U konačnici, prvenstvo će iznjedriti najbolje takmičare u različitim kategorijama, koji u bliskoj budućnosti mogu biti dio karate reprezentacije Bosne i Hercegovine koja će nas ponosno predstavljati i osvajati medalje na evropskim i svjetskim takmičenjima u ovom olimpijskom sportu”, naglasila je Merita Tirić Čampara, predsjednica Upravnog odbora Karate saveza KS.

Svi karate klubovi koji žele učestvovati na prvenstvu, mogu se prijaviti putem portala kantonalno.ekarate.ba, a Karate savez KS i klub ”Sensei” pozivaju građane da u subotu posjete SD ”Amel Bečković’ i podrže naše sportske talente.

Amel BeckovickarateSenseivogosca
KOMENTARI

KOMENTARI