Sport Centar

U stručnom štabu reprezentacije Pandžu će zamijeniti predsjednik Udruženja trenera RS

Mnogo bure posljednjih dana podigla je informacija da Josip Pandža više nije član stručnog štaba seniorske košarkaške reprezentacije BiH.

U stručnom štabu reprezentacije Pandžu će zamijeniti predsjednik Udruženja trenera RS

Odluku da angažman mladog stručnjaka, koji je s bh. kadetima bio prvak Evrope, u najboljoj selekciji BiH bude prekinut donio je čovjek koji je i uvrstio Pandžu u stručni tim Zmajeva, selektor Duško Vujošević.

Umjesto njega, kako je KSBiH nedavno obavijestio javnost, jedan od pomoćnih trenera Vujoševića u predstojećim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo bit će Aleksandar Ćikić.

Riječ je o perspektivnom stručnjaku čija je specijalnost rad sa mladim košarkašima. Aktuelni je trener SKK Student iz Banje Luke, člana Prve lige RS, čiji je sportski direktor Siniša Kovačević, koji inače obavlja i funkciju direktora reprezentacije BiH. Ćikić je, također, predsjednik Udruženja košarkaških trenera Republike Srpske.

Što se tiče ostalih članova stručnog štaba reprezentacije BiH, Mensur Bajramović i Muris Memić i dalje će biti dio Vujoševićevog tima, kao i kondicioni trener Osman Handžić.

aleksandar cikicdusko vujosevicjosip pandzakosarkaska reprezentacija bih
KOMENTARI

KOMENTARI

Ivan
Gost

Neka Vide Hrvati kakvi su im”prijatelji” Srbi..na nos im skocili zajedno sa DRUGOM DRAGANOM COVICEM za kojega stalno glasaju a on ih vodi u PROPAST!Drug Dragan Covic nije dzaba u ratu pravio granate u Sokolu koje je prodavao Srbima i svojim srpskim pajdasima a kojima su SRbi rusili Hrvatski Vukovar!

Damir
Gost

Opet kuhaju corbu u savezu i opet jebeni nacionalni kljuc vjerovatno a sta je Pandzi falilo covjek se dokazo i sad mu se neda prilika da se usavrsava …em vam nacionalnost.

wpDiscuz