Sport Centar

U ponedjeljak velika akcija čišćenja stadiona Koševo, u toku i postavljanje novog semafora

Organizacioni odbor Evropskog olimpijskog festivala mladih (EYOF) koji će naredne godine biti održan u Sarajevu i Istočnom Sarajevu, donio je odluku da se otvaranje ovog velikog sportskog događaja održi na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase".

U ponedjeljak velika akcija čišćenja stadiona Koševo, u toku i postavljanje novog semafora

Organizacioni odbor Evropskog olimpijskog festivala mladih (EYOF) koji će naredne godine biti održan u Sarajevu i Istočnom Sarajevu, donio je odluku da se otvaranje ovog velikog sportskog događaja održi na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase”.

S obzirom na to da je vlasnik Olimpijskog stadiona, Općina Centar Sarajevo predvođena načelnikom Nedžadom Ajnadžićem uzela je aktivno učešće u organizaciji ovog velikog sportskog događaja.

Predstavnici Općine, “Centra za sport i rekreaciju”, te kantonalnih preduzeća “Rad” i “Park”, tim povodom održali su sastanak, a čiji je cilj bio uređenje objekta kako bi bio spreman za više od 1.500 takmičara i na desetine hiljada posjetilaca koji će prisustvovati svečanoj ceremoniji otvaranja EYOF-a.

Na sastanku je donesena odluka da se 3. decembra organizira velika akcija čišćenja Olimpijskog stadiona na Koševu sa početkom u 10 sati. Učesnici sastanka su se usaglasili da akcija čišćenja i uređenja stadiona mora biti proširena pa je odlučeno da se pozovu sva pravna lica, ali i zainteresovani građani da se pridruže akciji i daju svoj dobrovoljni doprinos uređenju stadiona i organizaciji EYOF-a.

Općina Centar je u ovoj godini uložila značajna sredstva za modernizaciju stadiona. U okviru ovog projekta završeno je uspostavljanje centralne sobe za upravljanje sistemom sigurnosti, kao i pojačanje reflektorske rasvjete. Pored toga, završena je dogradnja klupe za stručne timove i rezervne igrače, te prostor za zagrijavanje igrača. U toku je postavljanje novog rezultatskog semafora, a provodi se i procedura za ugradnju novih stolica u VIP loži. Modernizacija stadiona na Koševu je uslov koji su postavile svjetska i evropska krovna fudbalska organizacija FIFA i UEFA kao preduslov za odigravanje međunarodnih utakmica na ovom stadionu, saopćeno je iz Općine Centar.

asim ferhatovic haseeyofstadion kosevo
KOMENTARI

KOMENTARI