Sport Centar

U parku Hastahana danas počinje street basket turnir „Pan 3 na 3“

U okviru programa „Ljeto na Hastahani“ danas počinje prvi sarajevski street basket turnir „Pan 3 na 3“ u kojem će snage odmjeriti čak 22 ekipe iz cijele BiH. U 18 sati planirano je izvlačenje ekipa, a potom slijede sve kvalifikacione utakmice.

U parku Hastahana danas počinje street basket turnir „Pan 3 na 3“
FOTO: Takmiče se 22 ekipe iz cijele BiH

U subotu, počevši od 15 sati, igraju se utakmice osmine finala a u 19 sati bit će održano i takmičenje u šutiranju za 3 poena. Najbolji šuter trica osvaja novčanu  nagradu od 300 KM.

Najviše uzbuđenja učesnike i publiku očekuje u nedjelju kada su predviđene utakmice četvrtfinala, polufinala, takmičenje u zakucavanju i naravno finale „Pan 3 na 3“ street basket turnira. U nedjelju start je, također, planiran u 15 sati a finalna utakmica igrat će se u 19 sati.

Za najbolje ekipe Pan je osigurao i vrijedne novčane nagrade. Pobjednički tim osvaja novčanu nagradu od 1. 500 KM, a drugoplasirana ekipa kući odlazi sa  500 KM. Posljednjeg dana turnira publika će moći uživati i u najboljim zakucavanjima, gdje pobjednika ovog tamičenja očekuje novčana nagrada od 300 KM.

I za navijače, koji su pozvani da u što većem broju prate uzbudljivo takmičenje 22 ekipe u street basketu, Pan je osigurao zanimljive nagrade.

Prvi sarajevski „Pan 3 na 3“ street basket turnir igrat će se na obnovljenom košarkaškom igralištu parka Hastahana. Obnovu terena pomogla je kompanija Carlsberg BH, koja učestalo ulaže u razvoj sporta i sportske infrastrukture u lokalnim zajednicama.

basketpan 3 na 3Park Hastahana
KOMENTARI

KOMENTARI