Sport Centar

U organizaciji ŠF Respekt: U subotu manifestacija ”Fudbal za sve”

Škola fudbala 'Respekt' sa specijalnim partnerom Olimpijskim komitetom Bosne i Hercegovine 20. maja 2017. godine od 10 sati na novoizgrađenom igralištu na Zetri organizuje jednodnevnu sportsku manifestaciju "Fudbal za sve".

U organizaciji ŠF Respekt: U subotu manifestacija ”Fudbal za sve”

„Tom manifestacijom nastavlja se misija Škole fudbala “Respekt” koja u fudbalske aktivnosti uključuje djecu bez ijednog vida diskriminacije. Posebnu čast predstavlja učešće Olimpijskog komiteta BiH kao specijalnog partnera, a posebnu draž učesnicima dat će novoizgrađeni teren ZOI 84’ na Zetri, nekadašnje olimpijsko borilište“, kazao je osnivač i direktor ŠF ‘Respekt’ Emir Hujdur.

Škola Fudbala “Respekt” besplatno za svu djecu direktno pruža podršku integraciji i inkluziji, djeci s poteškoćama u razvoju, bez roditeljskog staranja i Romima, kao i tipičnoj djeci i djevojčicama, a sa ove manifestacije se želi poslati jaka poruka, ne samo u Bosni i Hercegovini, nego širom svijeta.

“Mi očekujemo između 120 i 150 djece. Na ceremoniji samog otvaranja Imamo i jedno veliko iznenađenje koje će se pamtiti po lijepoj, jedna lijepa slika, poruka, koja će otići širom BiH, svijeta. Ovo je itekako dobra stvar za našu zajednicu i stvaranje pozitivnih članova zajednice. Jer djeca, pored toga što su naša budućnost su i naša sadašnjost. Moramo voditi računa o trenutnoj situaciji. Šta će biti sutra – ko to zna, ali našim današnjim odnosom, pravimo i našu budućnost i osiguravamo budućnost našoj državi”, istaknuo je Hujdur, koji se svima zahvalio na dosadašnjoj podršci Školi fudbala Respekt, jedinstvenoj školi fudbala ne samo u BiH, nego širom svijeta, a već je kod mnogih ponijela epitet, najhumanije škole fudbala.

sf respekt
KOMENTARI

KOMENTARI