Sport Centar

U nedjelju starta 11. sarajevski polumaraton: Organizovana dječija utrka, te utrka za osobe sa invaliditetom

Start 11. ''Sarajevo Coca-Cola polumaratona'', ''G-Drive štefetnog polumaratona'' i ''Novo Nordisk Fun Run utrke'', sutra u 10 sati na Trgu djece Sarajeva označit će gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka koji će i sam trčati Fun Run trku.

U nedjelju starta 11. sarajevski polumaraton: Organizovana dječija utrka, te utrka za osobe sa invaliditetom

Zajedno s pratećim utrkama, dječijom ”Zmajzi Kid's run” i utrkom ”Let's Run Together” za osobe s invaliditetom, sarajevske ulice očekuju više od 3.000 učesnika iz više od 30 zemalja svijeta.

Kao i prethodnih godina utrka će se odvijati ulicama Maršala Tita, Alipašina, Patriotske lige do Pionirske doline, te u pravcu Marijin dvora, Vrbanje, Vilsonovog šetalište pored hotela Bristol, te ulicama Hiseta, Obala Kulina bana, Bentbaša, Aleja ambasadora do mosta Kozija ćuprija i konačno ulicama Telali, Mula Mustafe Bašeskije, Maršala Tita do BBI centra gdje je cilj.

Na snazi će biti poseban režim saobraćaja, a Udruženje Marathon poziva sve građane da kao publika izađu i podrže učesnike i učesnice i uživaju u zabavnom programu u zoni starta i cilja.

Pobjednike i pobjednice polumaratona očekuju vrijedne nagrade, dok će svi učesnici i učesnice koji završe utrku dobiti medalje i poklone sponzora.

sarajevski polumaraton
KOMENTARI

KOMENTARI