Sport Centar

U Centru ‘Safet Zajko’ otvorena atletska teretana

U Centru "Safet Zajko" u Sarajevu otvorena je atletska teretana, koja će pored atletske staze služiti za trening atletičarima, naročito u zimskim mjesecima kada se zbog vremenskih uslova staza ne može koristiti.

U Centru ‘Safet Zajko’ otvorena atletska teretana

U Centru “Safet Zajko” u Sarajevu otvorena je atletska teretana, koja će pored atletske staze služiti za trening atletičarima, naročito u zimskim mjesecima kada se zbog vremenskih uslova staza ne može koristiti.

– Našim trenerima ova teretana daje dodatni motiv za rad, jer nam više hladnije vrijeme neće predstavljati problem. Zima je bila najveći problem u dosadašnjem periodu djelovanja našeg kluba. Ovim putem pozivamo sve mlade naraštaje od 14 godina i starije one koji pripadaju grupi ‘Atletski trening’ da nam se priključe, da budu dio naše ekipe i tako iskoriste svoje vrijednosti i unaprijede svoje antroploške sisteme, jer imamo uslove koji omogućavaju treniranje i u hladnijim danima – izjavio je  predsjednik Atletskog kluba Novi Grad Elmir Ćerimagić.

Ističe da je otvaranjem sportsko-rekreativnog kompleksa u Centru “Safet Zajko” i pokretanjem AK Novi Grad Sarajevo 2015. godine počeo procvat atletike u gradu Sarajevu. Prvenstveno zbog toga što su pokrenuti novi projekti kao što su atletski miting Novi Grad Sarajevo, Qucki dječija atletska liga, Atletska rekreativna liga, zatim Postani atleta i Igman 10K.

– Svi ovi projekti su uticali da veliki broj djece, omladine i rekreativaca postanu korisnici atletike, a samim tim doveli su do popularizacije ovog sporta u Sarajevu. Pokretanje atletskog kluba i uspostavljanje navedenih projekata omogućeno je zahvaljujući Općini Novi Grad koja je izgradila atletsku stazu i dala inicijativu za pokretanje atletskog kluba, te izgradila atletsku teretanu – naglasio je Ćerimagić.

U novootvorenoj teretani dva puta sedmično, četiri do pet sati, trenira bh. olimpijac, atletičar i jedan  od najboljih bacača kugle u BiH Kemal Mešić, pripremajući se za ovogodišnje evropsko seniorsko prvenstvo i Mediteranske igre u bacanju kugle, ali i za olimpijadu, koja će  2020. godine biti održana u Tokiju.

U klubu trenira i dvadesetdvogodišnji reprezentativac BiH, aktuelni državni prvak u sprint trčanju na 100 i 200 metara Damir Redžepagić, saopćeno je iz Općine Novi Grad Sarajevo.

atletika
KOMENTARI

KOMENTARI