Sport Centar

U Banjoj Luci svečano otvoren turnir Eurolige košarke u kolicima: Stigao i Moka Slavnić

Turnir Eurolige košarke u kolicima koji se danas i sutra održava u sportskoj dvorani "Borik" u Banjoj Lluci svečano je otvoren, javlja Anadolu Agency (AA).

U Banjoj Luci svečano otvoren turnir Eurolige košarke u kolicima: Stigao i Moka Slavnić

Turnir Eurolige košarke u kolicima koji se danas i sutra održava u sportskoj dvorani “Borik” u Banjoj Luci svečano je otvoren, javlja Anadolu Agency (AA).

Domaćin je Košarkaški klub invalida (KKI) “Vrbas” koji igra i prvu utakmicu protiv turske ekipe Turk Cell. Osim ta dva kluba, na turniru će učestvovati i francuski klub Handi Sud Basket iz Marselja, austrijski klub Flink Stones i poljska ekipa KS PACTUM Scyzoy Kielce. Riječ je o zvaničnom takmičenju IWBF, gdje samo pobjednik ide na završni turnir u Španiju, a KKI Vrbas se nada pobjedi.

Na pоziv KKI Vrbasa da bude gost kluba na ovom turniru se odazvao Zoran Moka Slavnić, košarkaška legenda.

“Pitali su me da večeras igra Crvena Zvezda u Barseloni, a ovdje da je turnir gdje bih prije bio? Iskreno bio bih ovdje, jer znam da ovo ovdje večeras ko razumije shvatiće šta je život, ko ne razume ne vrijedi da mu se objašnjava”, rekao je Slavnić.

Pozvao je sve ljude dobrog srca da dođu u dvoranu Borik i podrže košarkaše. Ulaz na sve utakmice koje se igraju u Boriku je besplatan.

“Ovo je više od igre, kao kada je Jugoslavija pobeđivala Rusiju, nisu to bile samo pobede na sportskom terenu nego mnogo više od toga”, kazao je Slavnić i dodao da zna da ga očekuje spektakl neviđenih razmjera.

Turnir je otvorio Igor Radojičić, gradonačelnik Banje Luke, koji je istakao da se u osnovnom Programu finansiranja i sufinansiranja sporta u gradu Banjaluci nalaze se i organizacije invalida košarkaški, odbojkaški stonoteniski i streljački klub.

“Banja Luka je već nekoliko puta bila domaćin međunarodnih košarkaških takmičenja invalida zahvaljujući dobrim rezultatima KKI Vrbas. Nadam se da će naši takmičari, Banjalučani da ostvare rezultat i da se plasiraju na finalni turnir”, kazao je Radojičić.

Marinko Umićević, predsjednik KKI Vrbas, naveo je da su ovom klubu inače najveći problem finansije i neuređeno društvo.

“Očekujem dobru organizaciju i pobjedu u svakom slučaju, ako ne budemo prvi bar ćemo se potruditi. Ostavićemo srce na terenu da ostvarimo prvo mjesto”, kazao je Umićević.

kki vrbaszoran slavnic
KOMENTARI

KOMENTARI