Sport Centar

Tvrde da je bolji od Robinsona: Igokea dovela pojačanje iz Saudijske Arabije

Desmond Washington novi je igrač na poziciji plejmekera u Igokei. Imat će težak zadatak da zamijeni Jamesa Robisona, koji je otišao u Njemačku.

Tvrde da je bolji od Robinsona: Igokea dovela pojačanje iz Saudijske Arabije

Washington u Igokeu stiže iz Saudijske Arabije, dok je ranije nastupao za koledže Delaware i Saint Peters. U koledž karijeri prosječno je postizao 13,8 poena uz asistenciju po meču.

“S obzirom na to da u ovom trenutku, kada su u pitanju plejmejkeri, možemo birati između rookieja i nekog igrača koji igra u egzotičnim zemljama te želi da dođe u Evropu, odlučili smo se za Washingtona. Boravio je u jednom trenažnom centru i prema onome što smo vidjeli ima bolje predispozicije od Robinsona koji je bio odličan prošle sezone i nadam se da će ga uspješno zamijeniti”, rekao je trener Igokee Dragan Bajić za “Glas Srpske”

Washington je drugo pojačanje aktuelnog šampiona BiH nakon Nikole Gajića. Važeće ugovore imaju  Vuk Radivojević, Robert Rikić i Darko Talić, a saradnju su produžili Đorđe Milošević, Danilo Šibalić i Stefan Glogovac.

“Veoma sam zadovoljan što u ovom trenutku imam ovoliko igrača na raspolaganju i što smo zadržali gro tima iz prošle sezone koji ćemo nadograditi novim imenima. Odličan rezultat iz prošle sezone, kada smo osvojili peto mjesto na tabeli, obavezuje nas da ponovimo dobre partije mada je naš jedini cilj opstanak u ABA ligi, jer finansijski ne možemo parirati ostalim timovima.Nedostaje nam još nekoliko igrača mada će nekoliko momaka iz juniorskog pogona koji su postali šampioni BiH dobiti priliku da nam se nametnu na pripremama. Ne žurimo mnogo, jer imamo dosta igrača i preostaje nam da pažljivo biramo koga ćemo angažovati”, izjavio je Bajić.

Pripreme košarkaša Igokee za iduću sezonu počet će 14. avgusta

desmond washingtondragan bajickkigokea
KOMENTARI

KOMENTARI