Sport Centar

Tužitelj N/FS BiH o aferi: Nikoga ne možemo poslati u zatvor, samo suspendovati

Tužioci Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine pokrenuli su danas istragu u vezi dešavanja vezanih za utakmicu Metalleghea i Olimpica.

Tužitelj N/FS BiH o aferi: Nikoga ne možemo poslati u zatvor, samo suspendovati

Afera je počela kada je Olimpic plasirao u javnost audio snimak razgovora Dejana Bandovića i menadžera Sanela Klopića, koji je golmanu Vukova nudio novac za namještanje utakmice.

“Danas smo donijeli odluku o otvaranju istrage u ovom slučaju. Proučili smo određene materijale, a najkasnije do kraja idućeg tjedna mogli bi imati i neke konkretne zaključke kada budu saslušani i svjedoci, odnosno aktera ovog događaja. Ovo je tek početak rada na ovom slučaju, prikupićemo što više dokaza i donijeti odluku u što kraćem roku”, rekao je jedan od tri tužioca N/FS BiH Damir Raguž, prenose Nezavisne novine, a zatim je dodao:

“Ovo je ozbiljan slučaj i nećemo dozvoliti nikome bilo kakav pokušaj zataškavanja. Naše je da ispitamo okolnosti, a ukoliko procijenimo da ima elemenata kaznenog djela to onda nije naš, već slučaj u nadležnosti Tužiteljstva BiH. Mi nikoga ne možemo poslati u zatvor. Naše nadležnosti sankcionisanja su većinom u domenu suspenzije”.

Tužioci imaju u posjedu audio snimak u kojem se čuje da Klopić nudi 10.000 KM kako bi “povukao ručnu” što bi olakšalo Metallegheu da dođe do pobjede.

fkolimpicfkolimpiknfsbihnkmetalleghe
KOMENTARI

KOMENTARI

Molim vas
Gost

Pa sta cekate?

Izbacite ih
Gost

Jadan Metalleghe ako ne moze bez novaca pobijediti ekipu koja je odavno ispala iz Lige. Pa zapitajte se, konji, trebate li igrati u ovoj Ligi.

wpDiscuz