Sport Centar

Tursko-švicarska kompanija postala generalni sponzor bh. kluba

Tursko-švicarska kompanija Dido Group danas je postala generalni sponzor Ženskog rukometnog kluba Hadžići, javlja Anadolu Agency (AA).

Tursko-švicarska kompanija postala generalni sponzor bh. kluba

Ugovor o saradnji su u Kulturno sportskom i rekreacionom centru u Hadžićima potpisali Burcu Uygur, generalni direktor Dido Group i Muhamed Čović, direktor Kluba.

Uygur je tom prilikom kazao kako ga čini veoma sretnim prilika da pomogne u ulaganju u mlade ljude.

“Sport je veoma važan u razvoju mladih. Zato smo bez razmišljanja prihvatili priliku da pomognemo jednom klubu koji već ima odlične rezultate da se i dalje razvija”, rekao je Uygur.

Čović nije krio oduševljenje i riječi hvale tursko-švicarskoj kompaniji koja je prepoznala njihov rad.

“Ovo je nagrada za sve ono što smo radili u protekle tri i po godine. Mi smo od kluba, koji je bio u fazi stagnacije, napravili respektabilan premijerligaš. Krenuli smo od nule, formirali školu rukometa i mogu s ponosom reći kako danas naša škola broji 90 djevojčica. Učinili smo sve da stabilizujemo klub, formiramo upravljačke strukture, koje će na bazi principa funkcionisanja modernog kluba egzistirati na najjačoj rukometnoj sceni. Prije dva-tri mjeseca slavili smo ulazak u premijer ligu, a sada ćemo, nakon nagrade naših sponzora, koji su prepoznali naš rad učiniti sve da stvorimo jednog stabilnog premijerligaša, koji će u godinama koje su pred nama, težiti novim izazovima i plasmanu u neki od evropskih takmičenja”, kazao je Čović.

zrkhadzici
KOMENTARI

KOMENTARI