Sport Centar

Investitori dali rok Čeliku: Prijete da će otići, jer imaju ponude od još nekoliko klubova iz PLBiH

Potencijalni investitor NK Čelik, Turčin Aydin Olgun, prisustvovao je, zajedno sa svojim najbližim saradnicima i advokatima utakmici Čelik-Željezničar, prenosi rtvze.ba.

Investitori dali rok Čeliku: Prijete da će otići, jer imaju ponude od još nekoliko klubova iz PLBiH

Turski investitori dali su Čeliku rok da ove sedmice preciziraju sve detalje oko eventualnog preuzimanja Kluba. Sinoć je ponovo istaknuto da će, preuzimanjem Kluba, investitor preuzeti na sebe sve obaveze prema igračima, trenerima i radnoj zajednici, ali dugovi prema vanjskim dobavljačima i povjeriocima ga ne zanimaju.

Nije zainteresovan ni za poslovne prostore na stadionu Bilino polje, ali je neophodna garancija da će moći igrati na Bilinom polju.

Odmah bi doveo skoro kompletan novi tim, jer su razočarani onim što su vidjeli na utakmici protiv Želje. Cilj je ostati u ligi po svaku cijenu, dok za dvije sezone garantuju izlazak u EVropu.

Međutim, nisu zadovoljni dinamikom pregovora i prijete da će otići, jer imaju ponude od još nekoliko klubova iz Premijer lige BiH.

nkcelik
KOMENTARI

KOMENTARI

Smurf
Gost

Da im nisu ponudili zeljezinčmar, ni jedna čorba bež njihovih začina ne može!

robijas
Gost

investiramo u celik a hipoteka je stadion. vratimo dugove celika (nekih 2 miliona) a onda ulozimo kao 2 miliona u tim. prve godine bude euforija a druge vec kriza. investitor dize ruke i kaze, vratili smo dug, ulozili smo i ne ide ovo. zalog stadion ostaje u vlasnistvu ove gamadi, a celik noga. i eto stadiona za 4 miliona…hahah…da nisu providni, bili bi jadni.

Zenicanin
Gost

Pises gluposti. Informiraj se bolje i iz clanaka, a i sa pravne strane.

wpDiscuz