Sport Centar

Tuka: Zamalo sam odustao, sutra možda neću nastupiti

Amel Tuka izborio je plasman u polufinale Evropskog atletskog dvoranskog prvenstva, ali je njegov nastup u polufinalu ipak pod upitnikom.

Tuka: Zamalo sam odustao, sutra možda neću nastupiti

On je u izjavi za Avaz.ba istakao da je tokom trke osjetio bol u lijevoj nozi te da je malo nedostajalo da odustane od trke.

“Taktički sam usporio na kraju. Osjećao sam se lijepo, iako je bilo malo sparno u dvorani. Utrka bi bila još bolja, da me neko nije nagazio na lijevu nogu. Imam ogrebotinu na lijevoj peti. U tom trenutku sam osjetio bol kao da me neko iglom ubo. Malo je nedostajalo da odustanem. Sačekao sam nekoliko sekundi i da se bol produžila, odustao bih od utrke”, rekao je on

Nakon toga, ističe da je pred njim veoma važna sezona i da je Svjetsko prvenstvo ispred onog u dvorani te ukoliko bude u dilemi da li da nastupi u polufinalu, on kaže da će odustati.

“Iskreno, ova sezona mi je veoma važna. I ispred nastupa na ovom Dvoranskom prvenstvu je svakako Svjetsko prvenstvo. Sada čekam da se noga „ohladi“, ogrebotina nije velika, ali nije ni bezazlena. Ako imalo budem u dilemi, neću nastupiti.”, otkriva Tuka

amel tuka
KOMENTARI

KOMENTARI