Sport Centar

Tržnice nevjerovatnim preokretom savladale Klas, noć obilježio Ribićev fair play potez

Večeras je u Dvorani ''Amel Bečković'' kompletirano drugo kolo SC Business lige.

Tržnice nevjerovatnim preokretom savladale Klas, noć obilježio Ribićev fair play potez
FOTO: Edin Memić / SCsport.ba

Tržnice Sarajevo su u prvom susretu ove večeri nevjerovatnim preokretom stigle do pobjede nad ekipom Klasa od 6:3. U drugom duelu BBI Banka je slavila pobjedu od 5:2 nad Pokopom, dok je u trećem i večeras najzanimljivijem duelu Addiko Bank savladala Domove Zdravlja Kantona Sarajevo.

U posljednjem susretu TVSA je slavila pobjedu nad Securitasom od 4:3 .

 

KLAS – TRŽNICE SARAJEVO 3:6 (Boloban E. , Boloban F.x2 / Trakić, Junuzović, Otajagić x2, Huskić x2)

Ekipa Klasa je u prvom poluvremenu bila dominantna, pa tako preko Boloban Farisa stižu do vodtstva od 1:0. Nakon ovog gola domaći su nastavili u istom ritmu pa tako sa dva pogotka Eldina Bolobana stižu do vodstva od 3:0, te se sa ovim rezultatom otišlo na odmor.

U drugom poluvremenu Tržnice su se probudile, pa stižu do nevjerovatnog preokreta. Golovima Trakića i Huskića u dva navrata stižu do poravanja od 3:3. Međutim, oni se tu nisu zaustavili pa su sa dva gola Otajagića stigli do vodstva od 5:3, da bi meč svojim pogotkom zaključio Junuzović i Tržnicama donio konačnu pobjedu od 6:3.

Klas: Boloban E., Kadušić, Mujkanović, Alić, Ćurevac, Karić, Habibija, Boloban F., Hrvić.

Tržnice Sarajevo: Šahbazović, Hasanbegović, Otajagić, Džanković, Holjan, Junuzović, Smječanin, Huskić, Fetahović, Saračević, Trakić, Sarvan.

 

BBI BANKA – POKOP 5:2 (Islamović, Ramić x2, Rokša, Čavčić / Jurić, Korda)

Prvo poluvrijeme susreta između BBI Bank i Pokopa proteklo je u dominaciji domaćih, koji su preko Čavčića stigli do vodstva od 1:0, te se sa tim rezultatom otišlo na odmor.

U drugom periodu Pokop je zaigrao mnogo bolje, pa golovima Jurića i Korde stiže do preokreta i vodstva od 2:1. Međutim, BBI se nakon šoka sa starta poluvremena ipak uspjela oporaviti, pa golovima Rokše, Islamovića, te u dva navrata Ramića stići do pobjede od 5:2.

BBI Bank: Halilčević, Rokša, Mašić, Ramić, Islamović, Herenda, Čavčić, Selimović, Arapčić, Kurić.

Pokop: Bihorac, Šarić, Nikšić, Kosovac, Sinanović, Čavčić, Jurić, Raščić, Pleh, Korda, Rikalo, Gabeljić, Subašić, Hasović, Bešlija, Bjelak, Turković.

 

ADDIKO BANK – DOMOVI ZDRAVLJA KANTONA SARAJEVO 5:4 (Kaliman x2, Šahmanija, Salić / Ribić x2, Lalović, Kovačević, Kajmović)

U prvom poluvremenu Addiko Bank je fantastičnim pogotkom Kovačevića stigla do vodstva, ali su se nakon ovog pogotka povukli, te ekipi Domova Zdravlja ostavili više prostora za igru. Gosti su to znalački iskoristili pa preko Salića i Šahmanije do preokreta i vodstva od 2:1.

U drugom dijelu, Domovi su nastavili sa dobrom igorom i sa dva gola Kalimana stižu na tri gola razlike u odnosu na protivnika. Međutim, sredinom poluvremena momčad Addiko Banke se razigrala, pa prvo sa golom Ribića smanjuju rezultat, da bi Lalović svojim pogotkom nas uveo u zanimljivu završnicu.

Addiko Bank je preko Ribića stigla do četvrtog pogotka, ali je ovaj igrač priznao da je igrao rukom u toku napada, pa je pogotak poništen, a on zbog fair play poteza dobio ovacije sa tribina i od protivničkih igrača.

U 36. minutu Kajmović pogađa za poravnanje i donosi nam žestoku igru obje ekipe u završnici duela.

Do kraja susreta Ribić je drugim pogotkom na meču donio pobjedu svojoj ekipi od 5:4.

Domovi Zdravlja Kantona Sarajevo: Selmanović, Remić, Čelik, Hodžić, Smajić, Šahmanija, Fazlić, Kaliman, Bubalo, Sućeska, Salić, Hodžić, Čeklica.

Addiko Bank: Lalović, Kovačević, Ribić, Barbarić, Kajmović, Hadžiosmanović, Budimović, Mujanović.

 

TVSA – SECURITAS 5:4 (Krivošija x2, Šabeta, Kolar / Dagić, Begić)

TVSA je od starta krenula u napad, pa tako u 5. minutu preko Šabete stižu do vodstva. Nakon ovog pogotka, Securitas je krenuo prema naprijed, ali su u odbrani ostavili mnogo prostora, a to koristi Krivošija, pa u 8. minutu postiže pogodak za 2:0 u korist TVSA. U 14. minutu nakon dobro odrađene kontre Kolar je pogodio za 3:0 u korist Kantonalaca, a ovim rezultatom se završilo i poluvrijeme posljednjeg večerašnjeg duela.
U drugom poluvremenu domaći su nastavili u istom ritmu pa je tako Krivošija u 27. minutu postigao pogodak za visokih 4:0. Nakon ovog pogotka Securitas se probudio pa u samo tri minute preko Begića i Dagića stižu do smanjenja rezultata na 4:2. Na početku posljednje minute Hrvat pogađa za 4:3, međutim to je bilo sve, te se susret završio pobjedom Kantonalaca od 4:3.

TVSA: Zuko, Eminović, Džanković, Begić, Homarac, Krivošija, Šabeta, Osmanagić, Hadžić(C), Kolar, Memović, Šušić.

Securitas: Buljugija, Begić, Čolić, Pašić, Sibalo, Hodžić, Hadžić, Bunar, Dagić, Hrvat.

 

business ligasc business ligasport centar
KOMENTARI

KOMENTARI