Sport Centar

Trojac Tottenhama želi napustiti klub, dva tima u igri za njihov potpis

Eric Dier, Kyle Walker i Danny Rose na kraju ove sezone mogli bi napustiti Tottenham i svoju karijeru nastaviti u jednom od dva kluba iz Manchestera.

Trojac Tottenhama želi napustiti klub, dva tima u igri za njihov potpis

Kako piše “The Sun”, za trojca iz Tottenhama interesovanje su pokazali oba kluba iz Manchestera zajedno s trenerima Pepom Guardiolom i Joseom Mourinhom koji će voditi pravi rat na transfer tržištu oko pojačanja za sljedeću sezonu.

Navodno, ključni faktor u odlasku ove trojice igrača leži u činjenici da sve trojica žele napustiti klub i od sljedeće sezone igrati veoma bitnu ulogu na evropskog sceni, ali i u Premier ligi jer misle da je ovo bila posljednja šansa da se Tottenham domogne titule prvaka.

Prema prvim navodima, Guardiola prvenstvo želi u svoju ekipu dovesti bekove Spursa, a to su Walker i Rose, dok bi Mourinho želio dovesti Diera kojeg vidi kao zamjenu za Carricka koji će se povući na kraju sezone.

Ipak, od ovoga za sada nema ništa i puno toga će se pita Uprava kluba iz sjevernog Londona koja će sigurno postaviti visoku cijenu za svoje igrače, tim prije što su sva trojica Englezi i u dobrim su igračkim godinama.

danny roseeric dierjose mourinhokyle walkermanchester citymanchester unitedpep guardiolatottenham
KOMENTARI

KOMENTARI