Sport Centar

Tri medalje i dva rekorda za bh. atletičare

Tri medalje i dva rekorda za bh. atletičare

Najsjajnijim odličjem okitio se Abedin Mujezinović koji je osvojio prvo mjesto u utrci na 800 metara.

Osim njega medalje su osvojili Mesud Pezer i Rusmir Malkočević. Pezer je u bacanju kugle osvojio drugo mjesto s rezultatom 20,12 metara, dok je Malkočević na 400 metara osvojio također srebro uz lični rekord 48,23 sekunde.

Državni rekordi su oboreni u dvije discipline, a to su štafeta 4×400 metara za muškarce i u utrci na 400 metara za žene. U muškoj štafetnoj ekipi su bili: Rusmir Malkočević, Stefan Ćuković, Semir Avdić i Abedin Mujezinović, a dionici su istrčali u vremenu 3:18,12.

Alisa Bečić postavila je novi rekord BiH na 400 metara, a s vremenom 56,42 osvojila je sedmo mjesto.

Dobar nastup u trci na 3.000 metara je imao Osamn Junuzović. Trku je završio na četvrtoj poziciji istrčavši lični rekord 8:14,09. Lični rekord je popravila i Mediha Salkić u bacanju kugle, a rezultat 13,72 metra bio je dovoljan za sedmo mjesto.

Mlada atletičarka iz Glasinca, nastavila je popravljati rezultate u skoku u vis. U Beogradu, preskočila je ljestvicu postavljenu na, za nju, rekordnih 1,74m, te je osvojila šesto mjesto u konkunrenciji seniorki koje su nekoliko godina starije od nje.

Na prvenstvu Balkana su nastzupili atletičari i atletičarke iz 16 zemalja u 12 muških i 12 ženskih disciplina.

Reprezentacija BiH je takmičenje završila na osmoj poziciji sa 47 osvojenih bodova. Najuspješniji su bili Rumuni, a slijede Grčka, Turska, Srbija…

Balkansko prvenstvo bilo je uvertira za dvoranske prvenstvo Evrope koje će biti održano u glavnom gradu Srbije narednog vikenda.

allegrinapoli
KOMENTARI

KOMENTARI