Sport Centar

Tri boda za Amadeus/Oslobođenje iz nadoknade, Lutrija/MUP KS nastavlja s pobjedama

Tri boda za Amadeus/Oslobođenje iz nadoknade, Lutrija/MUP KS nastavlja s pobjedama

Bazen Otoka – Securitas 1:4 (Adel Subašić/ Begić Samir, Mirzet Sibalo x2, Admir Hrvat)

Nakon početnog ispitivanja snaga prvu priliku na meču imala je ekipa Securitasa, a Kustura Damir nije iskoristio sjajno dodavanje saigrača. Nakon toga ekipa Securitas je nastavila s napadima pokušavajući stići do prednosti, da bi prvu priliku za ekipu Bazen Otoka imao Korač u 6. minuti. Kustura je imao još jednu veliku priliku u 7. minuti, ali sjajno je njegov volej udarac odbranio golman Bazena Sarajevo. U 8. minuti viđen je i prvi pogodak, a prelijep pogodak postigao je Subašić. Obje ekipe igrale su veoma čvrsto, ali bez pravih prilika da bi u Deljković oprobao svoj udarac u 14. minuti ali bez opasnosti. U 17. minuti viđen je fantastičan potez Janjoša koji je spojio saigrača s golom fenomenalnom asistencijom petom preko glave, ali u situaciji dva na jedan igrači Bazen Sarajevo nisu postigli gol. Mirzet Sibalo oprobao je svoj udarac s pola terena u 20. minuti što je ujedno bila i posljednja prilika u prvom poluvremenu.

Drugo poluvrijeme počelo je bas kao i prvo, bez puno prilika i veoma oprezno, ali i borbeno s obje strane. U 25. minuti Džindo je lijepo pokušao, ali ipak nije uspio izjednačiti rezultat. U 27. minuti Begić je iskoristio grešku odbrane Bazena Sarajevo i lijepo pogodio nebranjeni dio mreže. Korač je u 28. minuti izbio sam pred gol Securitasa, ali ipak nije uspio savladati Šljivu. Bazeni Otoka svoju priliku čekali su iz kontri, a Securitas je nakon jedne odbijene lopte pogodio stativu u 32. minuti. U 34. minuti Džindo je imao lijepu priliku, ali nije uspio realizovati dobru šansu. Pet minuta prije kraja Mirzet Sibalo je sjajno pogodio nakon slobodnog udarca čime je ekipa Securitasa stigla u prednost. Bazeni su nakon primljenog pogotka krenuli ofanzivnije na gol što je ostavilo puno prostora za kontre Securitasa, što su oni i iskoristili tri minute prije kraja kada Hrvat pogađa za 3:1. Već u sljedećem napadu Sibalo postiže svoj drugi gol za rezultat 4:1, a do kraja susreta Securitas je mogao postići još neki gol ali je to bio konačan rezultat na kraju.

Securitas: Emsad Šljivo, Damir Kustura, Selmin Dagić, Almir Kahriman, Dževad Čolić, Adnan Pašić, Nermin Bunar, Zermin Mehić, Mustafa Šabanović, Alem Prašović, Eldin Hasanspahić, Rusmir Mehić, Mirzet Sibalo, Arvin Džindo i Samir Begić.

Bazen Otoka: Adel Subašić, Emir Sinanović, Samir Bešlija, Emir Bašić, Emir Hondo, Eldin Muharemović, Fahrudin Korač, Vedad Deljković, Emir Janjoš.

FDS – Lutrija/MUP 0:4 (Admir Musić x2, Haris Mešanović, Mirza Selimović)

Na samom početku meča Hadžić je zaprijetio golu Lutrije/MUP ali nije bilo promjene rezultata. U petoj minuti Armin Musić realizovao je jako lijepu akciju Lutrije/MUP i doveo svoju ekipu u vodstvo, da bi već u sljedećem napadu Mešanović pogodio za 2:0. U 9. minuti Smječanin je lijepo pokušao petom, ali nije ozbiljnije ugrozio gol Lutrije/MUP, a na drugoj strani Musićev šut brani Piragić. Selimović je u 11. minuti bio blizu pogotka, ali su igrači FDS-a s linije izbacili njegov udarac. Iako su imali prednost, igrači Lutrije/MUP nastavili su s napadima te konstantno pritiskali odbranu FDS-a. Veliku priliku u 17. minuti imao je Kahriman za FDS, ali nije uspio pogoditi za smanjenje rezultata sto su igrači Lutrije/MUP mogli odmah kazniti ali šutevi Mandala i Selimovića nisu pronašli put do gola. U posljednjem napadu u prvom poluvremenu FDS je imao još jednu veliku priliku, ali je šut Hadžića otišao pored gola.

Hadžić je prvi pokušao i u nastavku meca, ali je njegov šut otišao pored gola. U 24. minuti Hasanspahić je pokušao iz slobodnog udarca, ali ipak nije uspio smanjiti prednost Lutrije/MUP da bi na drugoj strani šut Mandala otišao pored gola. U 27. minuti svoj šut oprobao je i Velagić, ali je lopta otišla samo u korner nakon kojeg je Music postigao gol za 3:0. Nakon toga, gledaoci u dvorani mogli su vidjeti puno prilika s obje strane i veoma otvoren fudbal, a u 29. minut Selimović postiže gol za 4:0 cime je riješio pitanje pobjednika. Na drugoj strani, Rovčanin je propustio odličnu priliku da smanji rezultat, a otvoren fudbal nastavio se igrati s obje strane. Kahriman je imao lijepu priliku u 35. minuti, ali je golman Lutrije/MUP bio na mjestu. Kozić je također pokušao ugroziti gol Lutrije/MUP ali je njegov udarac završio u rukama golmana /Lutrije/MUP. Do kraja susreta rezultat je ostao isti i Lutrija/MUP je upisala novu pobjedu.

FDS: Emrah Kahriman, Emir Smječanin, Belmin Piragić, Samir Hadžić, Armin Kahriman, Sanid Hasanspahić, Ahmed Aljukić, Haris Kozić, Admir Rovčanin.

Lutrija BiH/MUP KS: Ilhan Tucović, Nedim Hamzić, Edin Hajdarević, Semir Zilić, Amar Behlulović, Mustafa Tabaković, Sead Ajanović, Admir Musić, Avdibegović Damir, Haris Mešanović, Mirza Selimović, Alen Kremo, Sanid Mandal, Edin Velagić, Edin Mujan, Anes Mešetović.

Tržnice Sarajevo/Ejot – Vatrogasci Sarajevo 6:1 (Adis Klačar, Damir Junuzović, Muris Trakić, Damir Milušić x2, Haris Otajagić/ Želimir Idrizović)

Već na samom početku utakmice Adis Klačar je postigao gol za vodstvo Tržnice Sarajevo/Ejot poslije slabe reakcije golmana Vatrogasaca Sarajevo. Tržnice Sarajevo/Ejot su nastavile s napadima, a nekoliko dobrih prilika dobro je odbranio golman Džananović. Ipak, u 6. minuti dobru akciju formalnog domaćina pogotkom je krunisao Junuzović i povisio rezultat na 2:0. Mirza Selimović zaprijetio je golu Đoze u 8. minuti, ali je njegov šut završio pored gola. Dedić je na drugoj strani pokušao u 10. minuti, ali je njegov šut lijepo odbranio golman Vatrogasaca Sarajevo. U jeku napada Tržnice Sarajevo/Ejot sjevnula je sjajna kontra na drugoj strani, ali je Gušter iz izgledne prilike promašio veliku šansu. Klačar je takođe imao odličnu priliku u 17. minuti, ali je njegov udarac otišao pored gola. Dedić je nakon fantastičnog driblinga bio vrlo opasan po gol Vatrogasaca Sarajevo, ali je Džananović lijepo to odbranio te je rezultat na poluvremenu bio 2:0.

Trakić je na samom startu drugog poluvremena opasno zaprijetio na gol Vatrogasaca Sarajevo, ali je njegov udarac završio malo pored stative. Tržnice Sarajevo/Ejot u nastavku meca bili su puno bolji protivnik, a pored već pomenute prilike imali su još nekoliko dobrih šuteva koji nisu pronašli put do gola, sve do 33. minute kada je Muris Trakić postigao gol za 3:0. Igrala se 36. minuta kada je Želimir Idrizović smanjio rezultat na 3:1, da bi Đozo odbranio priliku koju su Vatrogasci Sarajevo stvorili u 29. minuti. Na drugoj strani u istom napadu Tržnice Sarajevo/Ejot zatresili su samo stativu. U 33. minuti Damir Milušić pogodio je nakon kontre Tržnice Sarajevo/Ejot za rezultat 4:1, a u sljedećem napadu Otajagić povećava na 5:1. Tržnice Sarajevo/Ejot nisu prestale s napadima, pa su tri minute prije kraja postigli i šesti pogodak, a strijelac je bio opet Milušić. Rezultat je do kraja ostao isti.

Tržnice Sarajevo/Ejot: Sejad Đozo, Haris Hasanbegović, Admin Holjan, Damir Milušić, Sead Fetahović, Muhamed Efendić, Haris Otajagić, Ismir Terović, Admir Džuho, Damir Junuzović, Haris Hadžić, Adis Klačar, Muris Trakić, Adis Dedić, Mevludin Saračević, Suad Šahbazović.

Vatrogasci Sarajevo: Nedim Džananović, Jasmin Filipović, Enver Gušter, Mirza Selimović, Armin Kruščica, Haris Kamber, Mirza Kazić, Denijal Hadžić, Nermin Sokolović i Dženan Kozica.

Nadoknada 4. kola SC Business lige

Amadeus/Oslobođenje – Bosnalijek 4:2 (Jasmin Ligata x3, Jasmin Ražanica/Samir Memišević, Nail Šehović)

Obje ekipe meč su počele vrlo oprezno, a prva prilika viđena je ispred gola Amadeus/Oslobođenje kada je Nail Šehović pogodio stativu. U 8. minuti Ligata je imao odličnu priliku, ali je Mrguda to odbranio. Ipak, nije mogao ništa u 9. minuti kada Ligata sa deset metara postiže lijep gol za 1:0. U 11. minuti Memišević je pucao pored gola, da bi napad poslije toga Melez šutirao ravno u golmana Mrgudu, bas kao i Miković poslije čijeg šuta je Amadeus/Oslobođenje dobio korner. Oni su nastavili napadat ka golu Bosnalijeka, a za povećanje na 2:0 propustili su tri velike prilike. Ipak, nekoliko sekundi prije kraja prvog poluvremena Ražanica nakon lijepe asistencije Ligate pogađa pod prečku za 2:0.

Na samom početku drugog poluvremena Malez je propustio veliku šansu za Amadeus/Oslobođenje, a potom i Ligata koji je šutirao malo preko gola Bosnalijeka. Prvu priliku za Bosnalijek u drugom poluvremenu imao je Kapičija, ali je njegov udarac iz slobodnog udarca odbranio Bajramović. U 25. minuti Ligata je lukavo probao petom, ali je za gol večeri ipak nedostajalo nekoliko centimetara. Miković je nakon dobrog prodora šutao pored gola u 27. minuti. Igrala se 29. minuta kada je Memišević nakon dobrog duplog pasa pogodio za 2:1, da bi samo dvije minute poslije Ligata pogodio za 3:1. Amadeus/Oslobođenje propustilo je još nekoliko velikih prilika, a onda je Ligata opet bio na pravom mjestu i povisio na 4:1. U 38. minuti nakon sto je Malez igrao rukom Bosnalijek je dobio penal, ali iako je pogodio stranu, Bajramović nije odbranio penal Šehoviću. Do kraja meca Amadeus/Oslobođenje ispunili su bonus pa je Bosnalijek imao šut da 10 metara koji je Šehović pucao preko gola. Rezultat je do kraja ostao 4:2.

Amadeus/Oslobođenje: Amar Dizdarević, Enin Bajramović, Mišo Miković, Dino Prljača, Jasmin Ražanica, Minel Sinković, Armin Melez, Jasmin Ligata i Nijaz Avdibegović.

Bosnalijek: Ersin Mrguda, Tarik Hasanović, Maid Kapičija, Elmedin Sipović, Ermin Mrguda, Elmedin Zubeljak, Haris Hrvat, Nail Šehović, Kemal Alihodžić, Adnan Hodžić, Vlatko Vinovrški, Samir Memišević.

almir osmanhodzicterry stotts
KOMENTARI

KOMENTARI