Sport Centar

Trener Olimpije pred meč s Igokeom: Prošle sezone to su bila gorka iskustva

Košarkaši bh. šampiona Igokee večeras od 21 časa u Ljubljani igraju meč prvog kola regionalne ABA lige s Olimpijom, protiv koje su u posljednje vrijeme imali dosta uspjeha.

Trener Olimpije pred meč s Igokeom: Prošle sezone to su bila gorka iskustva

Aleksandrovčani su u posljednjih pet mečeva protiv “zmajčeka” ostvarili četiri pobjede. Dragan Bajić, trener “Igosa”, respektuje večerašnjeg protivnika.

“Ono što sam mogao da vidim gledajući Olimpiju je da se radi o odličnom timu, koji igra dobru košarku. Odigrali su dosta pripremnih mečeva protiv jakih protivnika. Znamo odakle nam prijeti najveća opasnost i pokušavamo se što bolje pripremiti za te stvari. Igračima sam rekao da ukoliko uđu sa čvrstom odbranom i velikom energijom možemo očekivati pobjedu. Ukoliko dozvolimo Olimpiji da se rastrči neće biti dobro. Mi možda još nismo u najboljoj formi, ali ukoliko nam se ukaže šansa za pobjedu sigurno je nećemo ispustiti”, kazao je za Nezavisne Bajić.

Bek Igokee Aleksandar Ponjavić apostrofira jednog igrača Ljubljančana kao najveću prijetnju večeras.

“Olimpija je ekipa koja ima dugu tradiciju, osvojili su Superkup Slovenije. Najveća opasnost prijeti iz njihove energije i tranzicije. Njihov kapiten Gregor Hrovat unosi dosta energije i vuče taj cijeli tim, mogu da iznenade s nekom agresivnošću i skokom u napadu”, rekao je Ponjavić.

Gašper Okorn, trener Olimpije, ističe pritisak na njegovu ekipu pred ovaj meč.

“Svjesni smo da je u utakmici u Stožicama obaveza nekako pobijediti. Moramo biti svjesni da je Igokea neugodan protivnik i toga se dobro sjećamo, a prošle sezone smo imali gorko iskustvo u našim međusobnim utakmicama”, kazo je Okorn.

aba ligakkigokeakkolimpija
KOMENTARI

KOMENTARI