Sport Centar

Treće kolo Prvenstva BiH za muškarce: Derbi u Mostaru, Sparsi dočekuju Mladost

Prvenstvo BiH za muškarce postaje sve zanimljivije. Sutra su na programu utakmice trećeg kola, koje će, prema svim očekivanjima, donijeti dosta uzbuđenja i dobre košarke.

Treće kolo Prvenstva BiH za muškarce: Derbi u Mostaru, Sparsi dočekuju Mladost

Derbi ovog kola odigraće se u Mostaru, gdje će snage odmjeriti Zrinjski i Bosna Royal. Isti rivali već su se sastali ove sezone u Drugoj ABA ligi, a tada su uspješniji bili Mostarci. Da li će im se Studenti revanširati za taj poraz, vidjećemo sutra od 19.00 časova, za kada je zakazana utakmica u dvorani Bijeli brijeg.

Nakon što su prošlog vikenda bili slobodni, košarkaši Širokog sutra će ugostiti ekipu Vogošće. Širokobriježani se nadaju novom trijumfu, dok će gosti, nakon dva uzastopna poraza, pokušati da iznenade na Pecari.

Tuzla je spremna za prvu utakmicu ove sezone. U Mejdanu će od 19.30 časova snage odmjeriti Sloboda i Bošnjak, a ulogu favorita preuzeli su domaćini, koji vjeruju u novu pobjedu.

Košarkaši Radnika su u prošlom kolu stigli do važnog trijumfa u Hadžićima, pa sa velikim optimizmom očekuju sutrašnju utakmicu protiv Studenta u Bijeljini.

Posljednji meč trećeg kola Lige 11 odigraće se u Sarajevu, gdje Sparsi dočekuju ni malo naivnu ekipu Mladosti iz Mrkonjić Grada.

RASPORED I SATNICA UTAKMICA TREĆEG KOLA

Subota

– TUZLA: Sloboda – Bošnjak u 19.30, ŠIROKI: Široki – Vogošća u 18.00, MOSTAR: Zrinjski – Bosna Royal u 19.00, SARAJEVO: Spars Ziraat Bank – Mladost u 20.00, BIJELJINA: Radnik BN Basket – Student u 19.00 časova. Slobodna je ekipa Kaknja.

(basket.ba)

kk bosna royalkk slobodakk zrinjskiokk spars
KOMENTARI

KOMENTARI