Sport Centar

Traže pomoć od Predsjedništva BiH: Košarkaški savez u minusu od čak 2,5 miliona KM

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine zvanično je u minusu 2,5 miliona maraka, objavio je "Dnevni avaz".

Traže pomoć od Predsjedništva BiH: Košarkaški savez u minusu od čak 2,5 miliona KM
FOTO: Fulurija: Katastrofalni finansijski pokazatelji

Ova šokantna cifra utvrđena je prekjučer na sjednici Upravnog odbora u Sarajevu nakon što su prezentirani finansijski nalazi nadležnih poreznih inspekcija te razmatrani dodatni finansijski izvještaji.

Kako  je rekao predsjednik Upravnog odbora KSBiH Aleksandar Fulurija, za dio dugovanja članovi UO-a su znali, ali su kao grom iz vedra neba djelovala rješenja Porezne uprave i Uprave za indirektno oporezivanje (PDV) prema kojima KSBiH nije plaćao poreze i sada duguje približno milion maraka, bez kamata.

Za dio dugova smo znali, operirali smo s cifrom od 800.000 do milion maraka. No, nakon revizije finansijskih izvještaja i poreznih rješenja, utvrdili smo da trenutni dug Saveza iznosi 2,5 miliona maraka – kaže Fulurija te dodaje da je, zbog katastrofalnih finansijskih pokazatelja, odgođena procedura imenovanja selektora svih reprezentativnih selekcija, vjerovatno za četvrtak, kad bi se trebala održati nova sjednica UO-a.

Planirano je da početkom iduće sedmice delegacija Saveza posjeti Predsjedništvo BiH, od kojeg očekujemo podršku. Ukoliko državni organi pokažu interes da nam pomognu i dobijemo određena obećanja, mislim da bismo mogli provesti ono što smo planirali. U suprotnom, bit ćemo u veoma teškoj situaciji – kaže predsjednik KSBiH.

aleksandar fulurijaksbih
KOMENTARI

KOMENTARI