Sport Centar

Torlaković: Čast mi je igrati za Slobodu koja ima veoma dugu tradiciju, Bosni želim mnogo sreće

Dosadašnji talentovani rukometaš sarajevske Bosne, Kerim Torlaković, karijeru će nastaviti u RK Sloboda Solana, a u razgovoru za SCsport.ba govorio je o svom dosadašnjem rukometnom putu i ambicijama.

Torlaković: Čast mi je igrati za Slobodu koja ima veoma dugu tradiciju, Bosni želim mnogo sreće

Dosadašnji talentovani rukometaš sarajevske Bosne, Kerim Torlaković, karijeru će nastaviti u RK Sloboda Solana, a u razgovoru za SCsport.ba govorio je o svom dosadašnjem rukometnom putu i ambicijama.

Torlaković je imao dobru polusezonu u Bosni, koja sa podmlađenim sastavim nije uspjela izboriti opstanak u društvu najboljih. Na početku razgovora za naš portal osvrnuo se na period proveden u prvom timu Studenata.

“Uvijek sam se trudio maksimalno, želio sam da pokažem da se na mene može računati. Meni kao mladom igraču dobro je došla odluka kluba, a koja se odnosila na to da se u drugi dio sezone uđe sa mladim domaćim igračima i još nekoliko starijih igrača. Uspio sam svojim radom i zalaganjem kako na treninzima, tako i na utakmicama, skrenuti pažnju na sebe i protekla polusezona meni je pomogla mnogo u rukometnom razvoju. Kako kažu, ko igra postaje igrač. Moji saigrači i ja pokušali smo da opstanemo u društvu najboljih, trudili smo se zaista, ali nismo uspjeli, zbog velikog bodovnog zaostatka, zbog naših godina i neiskustva u utakmicama Premijer lige”, kaže Torlaković.

Kerimov otac, Orhan Torlaković također je sa dosta uspjeha u prošlosti nosio dres sarajevske Bosne. Priznaje da su mu njegovi savjeti značajno pomogli u dosadašnjem dijelu karijere.

“Veoma teško je nositi breme sina jednog rukometaša, sportiste, pogotovo ako vam je on bio i dugi niz godina trener. Svaku dobru stvar, grešku, dobar i loš potez, svaku pobjedu i poraz prolazili smo zajedno, radovali se i tugovali, analizirali sve u najsitnije detalje. Hvala Bogu to mi je pomoglo mnogo, jer je uz mene čovjek koji poznaje naš gladijatorski sport i koji me je pripremao na ovakav iskorak dalje. Hvala mu na tome, a i mami što je “trpila” naše bubice”, u šaljivom tonu kaže Kerim.

Kadetski reprezentativac naše zemlje karijeru će nastaviti u RK Sloboda Solana koja ima velike ambicije u narednoj sezoni, te želi povratak u elitni rang.

“Ovo je novo poglavlje u mome životu na što sam se pripremao i što sam želio. Iz razgovora sa gospodinom Damirom Bečirovićem saznao sam da ekipa Slobode ima velike ambicije u narednoj sezoni, te da ima respektabilnu ekipu. To je za mene još jedan dodatni motiv, da se što prije adaptiram u Tuzli i da pokažem da nisu pogriješili prilikom izbora mene kao mladog i perspektivnog igrača. Moram reći da mi je čast igrati za RK Sloboda koja ima veoma dugu rukometnu tradiciju. Pored svoga rukometnog angažmana, nastavljam se i dalje školovati.”

Na kraju razgovora za naš portal Kerim Torlaković se zahvalio RK Bosna Sarajevo na ukazanoj prilici, te se nada da će na sličan način iskoristiti ukazano povjerenje u klubu iz Tuzle.

“Napravio sam veliki korak, odlazim iz Sarajeva, odvajam se od svoje porodice, svojih najmilijih, ali i od svog RK Bosna. Teško jeste, ali adaptirati se moram što prije, jer sam se pripremao za ovakve korake i da krenem svojim zacrtanim putem, ka svome cilju. Mojoj Bosni, bivšim saigračima, trenerima i Upravi želim puno sreće i uspjeha i da pokušaju da vrate stari sjaj klubu. Biće teško, ali vjerujem u njih. Hvala RK Bosna na svemu. Hvala i Upravi RK Sloboda na prilici koju su mi ukazali i sigurno ću opravdati svoj dolazak u Tuzlu. Želim da pozovem sve navijače i simpatizere RK Sloboda da nas podrže u našim ambicijama”, kazao je Torlaković za SCsport.ba.

bosna sarajevokerim torlakovicsloboda solana
KOMENTARI

KOMENTARI