Sport Centar

Top Gol organizuje u nedjelju humanitarni malonogometni “Turnir za Faruka”

Uprava, treneri i roditelji fudbalskog kluba Top Gol organizuju humanitarni malonogometni turnir „Turnir za Faruka“ koji će biti održan 17.12.2017. godine u balonu Otoka.

Top Gol organizuje u nedjelju humanitarni malonogometni “Turnir za Faruka”

Faruk Tabaković, u čije ime se i organizuje ovaj turnir,  član je kluba Top Gol za generaciju 2006. godišta. Zbog teške operacije na predjelu glave Faruk se nalazi na postoperativnom oporavku za koji su mu potrebni veoma skupi lijekovi iz inostranstva.  Cjelokupna novčana sredstva koja se prikupe na ovom turniru bit će uplaćena na Farukov račun za kupovinu potrebnih lijekova, kako bi Faruku pomogli da se što prije vrati među svoje vršnjake.

Turnir se upravo organizuje za generaciju 2006. godišta a učestvuju klubovi FK Željezničar, FK Sarajevo, FK Velež (Mostar), FK Čelik (Zenica) , FK Napredak (Zavidovići), FK Bukovica, FK Dar, FA Academica, FK Bambinosi, ŠF Young Boys, FK Sporting i organizatori turnira FK Top Gol. 

U akciju prikupljanja pomoći uključio se veliki broj klubova i roditelja koji neće biti dio turnira igrom, već samo novčanim uplatama za pomoć u Farukovom liječenju.

Pokrovitelj turnira za kupovinu rekvizita za održavanja turnira je firma Ga-Me-Ha d.o.o i Butik Badem Sarajevo .

Za suđenje utakmica na turniru su se pobrinule sudije iz Udruženja fudbalskih sudija Kantona Sarajevo delegiranjem kolega koji žele biti dio ove humanitarne aktivnosti.

top golturnir za faruka
KOMENTARI

KOMENTARI

Ebony Moorhouse
Gost

Plaćam 76 dolara svaki sat za rad kod kuće na mom računalu. Nikada ne bih zamislila da bih to mogla učiniti, ali moj dobar prijatelj zarađuje 16k / mjesečno tako što sam obavio taj posao, a ona mi jee p0kazala kako….

Provjeri što radim ……..➤➤➤➤  www.BuzzCash3.Com  

wpDiscuz