Sport Centar

Testirana rasvjeta na Koševu, za mjesec dana bit će ispunjen još jedan zahtjev UEFA-e

U okviru modernizacije infrastrukture na stadionu "Asim Ferhatović Hase" na Koševu, okončana je realizacija projekta pojačanja rasvjete na reflektorima.

Testirana rasvjeta na Koševu, za mjesec dana bit će ispunjen još jedan zahtjev UEFA-e

U okviru modernizacije infrastrukture na stadionu “Asim Ferhatović Hase” na Koševu, okončana je realizacija projekta pojačanja rasvjete na reflektorima.

Tim povodom su predstavnici Općine Centar predvođeni načelnikom Nedžadom Ajnadžićem, zajedno s predstavnicima Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo, prisustvovali testiranju obnovljene reflektorske rasvjete, saopćeno je iz Općine Centar.

Predstavnici firme SES d.o.o. Sarajevo, koja je odabrana kao najpovoljniji izvođač radova, prezentirali su šta je urađeno u okviru realizacije projekta.

– Kada smo započeli radove na stadionu zatekli smo 192 reflektora. Nakon sanacije reflektorske rasvjete na četiri stuba imamo ukupno 256 reflektora, odnosno 64 reflektora po jednom stubu. Za odigravanje domaćih utakmica neće se koristiti reflektorska rasvjeta u punom kapacitetu. Koristit će se 192 reflektora, odnosno 48 reflektora na svakom stubu – rekao je Emir Dedović iz firme SES d.o.o.

Načelnik Ajnadžić je istakao zadovoljstvo što Općina Centar zajedno sa Vladom Kantona Sarajevo participira u ovom veoma bitnom projektu koji ima za cilj ispunjavanje uslova za odigravanje međunarodnih fudbalskih utakmica.

– Pojačanje rasvjete na reflektorskim stubovima bio je jedan od uslova koji su pred nas postavile svjetska i evropska krovna fudbalska organizacija FIFA i UEFA. Raduje me što smo taj uslov uspjeli ispuniti. Također smo ponosni i što smo uspjeli završiti prvu fazu ugradnje centralne sobe za upravljanje sistemom sigurnosti na stadionu. Posljednji zahtjev, na kojem već radimo, je postavljanje 300 stolica u VIP loži i uređenje prostorija za novinare, što planiramo okončati u narednih mjesec dana – kazao je Ajnadžić.

Projekt modernizacije infrastrukture na stadionu na Koševu s ciljem ispunjavanja kriterija, koje propisuju FIFA i UEFA, za održavanje međunarodnih utakmica zajedničkim sredstvima finansiraju Općina Centar i Vlada Kantona Sarajevo, koji su izdvojili po 500.000 KM za ovu namjenu.

fksarajevoolimpijski stadion asim ferhatovic hase
KOMENTARI

KOMENTARI

Kosevo
Gost

Realno, Kosevu treba puno veci ovim ulaganja.
Ovo sad sto se radi nije ni krpljenje jer je stadion prevelik.
Ok. Sve pohvale za reflektore, ali ostatak stadiona je u losem stanji i ne zna se sta je gore.
Realno vrijeme uzima svoje.

wpDiscuz