Sport Centar

Terzić: Estonija je jača za dva šutera iz Bundeslige, ali mi se svakako moramo okrenuti sebi

Pred sutrašnju utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Estonije, danas su se novinarima obratili članovi rukometne reprezentacije BiH.

Terzić: Estonija je jača za dva šutera iz Bundeslige, ali mi se svakako moramo okrenuti sebi
FOTO: (Foto: Anadolija)

Selektor Bilal Šuman je naglasio kako u prethodnim kvalifikacijama naš tim nije imao podršku Fortune.

“Nadam se da ćemo u narednom periodu imati više sreće. Selekcija Estonije ima izmjenjen sastav, tu su sada Patrail i Jaanima, tako da se njihova igra izmijenila, vidjet ćemo kako to izgleda. Želimo da realizujemo ove stvari koje smo zamislili, da iz tranzicije savladamo Estonce i tako otvorimo kvalifikacije na pravi način. Što se tiče naših igrača, tu je širi spisak, 16 igrača će sutra izaci na teren, a u Estoniju će putovati 18 igrača. Svakako, nadam se da će doći veliki broj navijača u Skenderiju, da nas podrže, očekujemo dobru predstavu”, istakao je selektor BiH.

Govoreći o eventualnom pritisku i ulozi favorita, Šuman je kazao:

“Ja ne bih pričao o pritisku, nedostajali su nam segmenti u kojima možemo biti bolji, tako da ćemo se mi okrenuti sami sebi. Nadam se da nećemo imati problema. Imamo kvalitet i potencijal da ostvarimo dobre rezultate. U Sarajevu preuzimamo ulogu favorita”.

Kapiten Mirsad Terzić je istakao:

“Estonija s ova dva šutera iz Bundeslige je ozbiljna ekipa, ali kao što je selektor rekao, razmišljamo i radimo na sebi. Sjetit ćemo se Austrije, jer nas tada nije ona pobijedila, nego smo pobijedili sami sebe. Popravit ćemo stvari koje nisu bile dobre i uz podršku publike želimo pobjedu”.

Nikola Prce novinarima je kazao:

“Manje-više sve je rečeno. Od posljednja četiri puta dva puta su nas dobili i neće biti nimalo lagano”.

Ivan Karačić također je bio kratak:

“Moramo vjerovati da ćemo kroz kvalifikacije izboriti novi plasman na SP. Estonija je bila protivnik u ta prva dva meča prošli put i pobijedili smo, pa neka nam i ovaj put budu sretni. Ovo je drugi ciklus pod vodstvom Šumana i bit će nam lakše da usvojimo većinu njegovih zamisli. Nadam se da će sve ići kako treba”.

Benjamin Burić je kazao:

“Apsolutni smo favoriti, dat ćemo sve od sutra pobijedimo. Bez obzira na to ko igra sutra moramo slaviti.”

Na spisku selektora Šumana je sljedećih 28 igrača: Benjamin Burić, Denis Serdarević, Damir Efendić,  Tomislav Nuić, Alen Ovčina; Faruk Vražalić, Muhamed Zulfić, Srđan Predragović; Igor Mandić, Mirsad Terzić, Nikola Prce, Marin Vegar, Faruk Halilbegović, Vladan Lončar, Tarik Vranac; Adnan Harmandić, Goran Daničić, Benjamin Čičkušić, Ivan Karačić, Josip Perić, Mario Pavlak; Marko Panić, Dejan Malinović, Kosta Savić, Ibrahim Haseljić; Muhamed Toromanović, Vladimir Vranješ i Senjamin Burić.

BiH se nalazi u grupi 6 kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje će se 2019. godine održati u Danskoj i Njemačkoj. Samo pobjednici svih šest grupa plasiraće se u baraž. Naša selekcija će prvi susret s Estonijom igrati 25. oktobra u dvorani “Mirza Delibašić“ u Sarajevu (20 sati), a drugi tri dana kasnije u Talinu.

U januaru naredne godine nastavljaju kvalifikacije duelima protiv Švajcarske, jedine preostale selekcije u grupi 6.

 

rukometna reprezentacija bih
KOMENTARI

KOMENTARI