Sport Centar

Teletović: Ništa od povratka u reprezentaciju, razmišljam da li nastaviti karijeru

Bivši kapiten košarkaške reprezentacije BiH Mirza Teletović upriličio je večeras druženje sa novinarima.

Teletović: Ništa od povratka u reprezentaciju, razmišljam da li nastaviti karijeru
FOTO: Teletović: Na odmoru sam, trenutno nemam ambiciju da igram (Foto: Klix.ba)

Bivši kapiten košarkaške reprezentacije BiH Mirza Teletović upriličio je večeras druženje sa novinarima.

Dojučerašnji član Milwaukee Bucksa sasvim otvoreno je pričao o svom zdravstvenu stanju i eventualnom nastavku karijere.

“Poslije prve epizode sa narušavanjem zdravlja, kada sam igrao u Brooklynu, poslije tih ugrušaka, bilo je malo zeznuto. Međutim, nije to toliko strašno, moće biti komplikovano ako se ne otkrije na vrijeme. To mi se desilo prvi put, ovaj drugi put je bilo lakše, jer sam znao simptome. Sada sam imao operaciju koljena, nakon koje su mi se vratili ugrušci, pa sam ponovo podvrgnut terapiji”.

Upravo zbog osjetljivog stanja, Jablaničanin razmišlja šta dalje:

“Ovo je opasno, sada sam na odmoru i razmišljam da li nastaviti s karijerom, jer rizikujem svojoj djeci oca, a sada svaki dan uživam. Profesionalac sam i nikada na teren nisam stao ako nisam 150 posto spreman, konstantno sam bio u treningu. Sada ne kažem da neću više igrati, ali trenutno nemam ambiciju da igram. Na odmoru sam, uživam sa prijateljima i porodicom u svojoj Jablanici i ovo je do daljnjeg. Milwaukee mi je odriješio ruke, ali i ostavio otvorena vrata. Što se mene lično tiče, ponavljam, uživat ću na odmoru do daljnjeg”.

Dotakao se i mogućeg povratka u reprezentaciju.

“Ništa od povratka u dres BiH, vrijeme je za mlađe igrače. O trenerskoj karijeri nisam toliko razmišljao, vidjeli ste šta sam Musi uradio, gdje ću ja biti trener, hahaha… Naravno, izgladili smo odnos, bio je revolt na terenu i ništa više. Ja sam imao toliku strast i ljubav prema reprezentaciji BiH, smjena se desila kasno, ali trebala je mnogo ranije. Musa je trenutno najveći potencijal, uz Božiju pomoć on će biti novi vođa reprezentacije. Duško Vujošević je vrhunski trener, oni mogu samo od njega naučiti mnogo dobrih stvari, a ja ću ih bodriti sa tribina. Generacija koja je bila u Sloveniji, nažalost, nije prošla prvi krug na Eurobasketu. Da smo kojim slučajem prošli, vjerujte da bi daleko dogurali”.

Smatra da je mogao više postići u NBA ligi.

“Sasvim slučajno sam otišao u NBA. U Brooklyn sam došao u nevrijeme, Phoenix mi je najbolje odgovarao, tamo sam se najbolje osjećao. Ne žalim što nisam ranije, možda da sam ostao osvojio bih Euroligu, nastupao za Real, Barcu, Fener… Ali eto… Završnica Eurolige će biti interesantna ove sezone, idem da vidim kako će to izgledati, prvenstveno zbog Obradovića i Jašikevičiusa”.

Govorio je i o Jusufu Nurkiću.

“S Jukom se redovno čujem, on je super momak. Posvetio se maksimalno ekipi, imao je nesreću s pocredama, ove godine manje. On je Portlandu potreban veoma, ove sezone je odigrao dosta utakmica i veoma je umoran, vjerujte mi. Eto, pitajte ga kako je tamo igrati”.

mirza teletovic
KOMENTARI

KOMENTARI