Sport Centar

Telemach generalni sponzor muške juniorske reprezentacije

Kompanija Telemach i Košarkaški savez BiH potpisali su ugovor o sponzorstvu juniorske košarkaške reprezentacije BiH koja je 2015. godine bila prvak Evrope. Potpisivanjem ugovora, kompanija Telemach sa najboljom sportskom ponudom tv sadržaja u BiH, nastavlja podržavati razvoj sporta u BiH.

Telemach generalni sponzor muške juniorske reprezentacije

Iz Košarkaškog Saveza naglašavaju da im je drago što će Telemach pružiti podršku razvoju košarke jer su sport i sportske vrijednosti značajne za omladinu i društvo u cjelini.

– Izražavam zadovoljstvo što je tako ugledna međunarodna kompanija prepoznala košarkaški sport u BiH kao područje za svoju promociju. Posebno sam sretan što se podrška vezuje uz mušku juniorsku reprezentaciju, što pokazuje da je Telemach kompanija koja vjeruje u dugoročnu sportsku perspektivu naše države i svoj status društveno odgovornog poslovnog subjekta potvrđuje kroz ulaganja u našu sportsku mladost – kazao je Dubravko Barbarić generalni sekretar Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine.
CMO Telemach-a Kenan Đonko, izražava zadovoljstvo zbog činjenice da kompanija Telemach ima priliku direktno pomagati razvijanje budućih uspješnih košarkaških asova što je odlika društveno odgovorne kompanije poput Telemach-a.

– Telemach posebno želi da doprinose razvoju sporta kroz animiranje mladih ljudi da se bave sportskim aktivnostima jer savremeni način života i navike modernog doba ne ostavljaju im dosta prostora za bavljenje sportom. Zbog toga je naše partnerstvo sa Košarkaškim savezom prava ideja jer ćemo kroz sponzorstvo zajedno graditi našu sportsku budućnost i pomagati mlade snage košarke koji će sutra braniti boje BiH i sve nas učiniti ponosnim – kazao je Đonko.

(basket.ba)

kosarkaska reprezentacija bihtelemach
KOMENTARI

KOMENTARI