Sport Centar

Talentovani bh. golman potpisuje ugovor sa njemačkim bundesligašem

Talentovani nogometni golman Elvin Kovač, član njemačkog Freiburga i juniorski reprezentativac BiH, najvjerovatnije će potpisati ugovor sa ovim njemačkim bundesligašem koji je u prvenstvu osvojio sedmo mjesto i učestvovat će u kvalifikacijama za Evropsku ligu.

Talentovani bh. golman potpisuje ugovor sa njemačkim bundesligašem

Kovač je rekao da uživa veliku podršku trenera u Freiburgu koji ga u skorijoj budućnosti vide na mjestu prvog golmana seniorske ekipe.

– Interes za mene pokazalo je još nekoliko bundesligaša, ali ostajem vjeran klubu u kojem ću imati priliku da branim i dalje napredujem. Drago mi je što će Freiburg igrati evropska takmičenja i vjerujem da mogu napraviti zapažene rezultate i iznenaditi cijelu Evropu. Volio bih u duelu protiv mog kluba vidjeti Želju ili Sarajevo – izjavio je Kovač.

Kovač je od 2014. član Freiburga, a dobre odbrane dovele su ga i do dresa U-19 reprezentacije BiH, a u nekoliko navrata bio je na spisku selektora Tonija Karačića.

– Uvijek sam se potajno nadao da ću jednog dana zaigrati za BiH i ta se želja ispunila. Nadam se da ću se u 2017. godine izboriti i za mjesto prvog golmana U-19. Nadam se da će u NSBiH još više pažnje posvetiti našim talentovanim nogometašima širom svijeta i svi oni imaju jednu zajedničku želju, dres reprezentacije BiH – kazao je Kovač.

Uzor u nogometu mu je Asmir Begović, kojeg jednog dana želi zamijeniti među stativama.

elvin kovacfreiburg
KOMENTARI

KOMENTARI