Sport Centar

Takmičari Udruženja ‘Oaza’ osvojili dvije medalje u Malmeu

Polaznici Udruženja za podršku osobama sa intelektualnim teškoćama na području Kantona Sarajevo "Oaza" osvojili su dvije medalje na međunarodnom takmičenju za osobe sa invaliditetom "Malmö Open" u Švedskoj. 

Takmičari Udruženja ‘Oaza’ osvojili dvije medalje u Malmeu

Polaznici Udruženja za podršku osobama sa intelektualnim teškoćama na području Kantona Sarajevo “Oaza” osvojili su dvije medalje na međunarodnom takmičenju za osobe sa invaliditetom “Malmö Open” u Švedskoj. 

Na takmičenju u stonom tenisu Damir Rimac je osvojio zlatnu a Robert Steiner bronzanu medalju, saopćeno je iz Udruženja “Oaza”.

“Oaza” već devet godina sarađuje s partnerima iz Švedske koji su omogućili provođenje i realizaciju projeka “Sport je moje pravo”.

Projekt su finansirale švedska nevladine organizacije koja pruža podršku organizacijama osoba sa invaliditetom u BiH “My Right” i Agencija za razvoj i saradnju Sida.

U sklopu projekta “Sport je moje pravo” takmičari “Oaze” redovno učestvuju na takmičenju u Švedskoj, na kojem su ove godine učestvovale 24 zemlje, s više od 3.000 takmičara.

Udruženje za podršku osobama sa intelektualnim teškoćama na području Kantona Sarajevo "Oaza"
KOMENTARI

KOMENTARI