Sport Centar

Tahirović podnio ostavku: Sve dok politika diktira stvari oko sporta tu nema napretka

Tahirović podnio ostavku: Sve dok politika diktira stvari oko sporta tu nema napretka

Tahirović je došao na mjesto predsjednika krovne kuće bh. rukometa 2015. godine, a sada je napustio tu poziciju, jer kaže kako vako više ne ide.

“Došao sam u Savez sa najboljim namjerama, ali ovako više ne ide. Koliko god se čovjek trudio da nešto uradi uvijek ima neka kočnica. Hvala svima na saradnji, ali ja u ovom trenutku ovo vidim kao najbolju opciju za mene i za porodicu”, rekao je Tahirović za Oslobođenje.

Istakao je da u RSBiH ima previše nelogičnih dešavanja, ali da će on uvijek biti na raspologanju ako bude trebala neka pomoć.

“Svakome ko ima sportske ciljeve ja ću uvijek pomoći, ali dok politika diktira stvari oko sporta tu nema napretka. Dao sam sve od sebe da uradim najbolje, ali jednostavno nije išlo i jednostavno je najbolje da se povučem. Nije bitno šta će ko reći o mojoj odluci, ali ja znam da odlazim čiste savjesti”, dodao je Tahirović.

Tahirović je u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine odigrao 100 utakmica, a u bogatoj igračkoj karijeti najveći trag je ostavio u Goppingenu s kojim je dva puta osvojio EHF kup, a još je nosio dres Bijeljine, Slobode, Željezničara, Bosne, Cimosa, i HSV-a.

milwaukeeschalke
KOMENTARI

KOMENTARI