Sport Centar

Tahirović: Baždarević je došao gledati Ligatu, a zapisao je Džafu

BH Pošta je u derbiju 13. kola SC Business lige nadigrala Amadeus/Oslobođenje sa 5:2, a dvojac na suprotnim stranama Kemal Tahirović i Jasmin Ligata prokomentarisali su veliki okšraj koji je sa tribina dvorane Amel Bečković u Vogošći pratio i selektor Mehmed Baždarević.

Tahirović: Baždarević je došao gledati Ligatu, a zapisao je Džafu

Poštari su opravdali ulogu favorita i pokazali su da dižu formu pred završnicu takmičenja.

“Mislim da je ovo bila naša rutinska pobjeda, iako smo na početku imali manjih problema, ali odradili smo posao onako kako smo zamislili. Vidjeli ste, bio je tu i selektor Baždarević. Valjda je došao da gleda Ligatu, a zapisao je Džafu kako sam vidio”, izjavio je Tahirović nakon meča.

Jasmin Ligata nije uspio da se upiše u listu strijelaca ovaj put, ali nada se da će imati priliku za popravni.

“Prevaga je bila što je Tahirović stajao na golu umjesto što je igrao u polju. Mislim da bi BH Pošta u budućnosti više trebala igrati sa Kemalom na golu, jer on donosi prevagu na taj način. Ja sam dao više golova u jednoj utakmici, više nego on u cijeloj sezoni, ali ovaj put je BH Pošta zasluženo pobijedila. Namučili smo ih, kod drugog gola posebno i ovom prilikom im čestitam i nadam se da ćemo se ponovo sastati u finalu”,  rekao je prvi topnik ekipe Amadeus/Oslobođenje, dodavši:

“Ovo nije naša posljednja riječ, imali smo loš dan, mene ništa nije išlo i nadam se da Džafo neće nastaviti u ovome ritmu, jer mu još bježim jedan gol i ako Kemo ostane na golu može svašta biti”, rekao je Jasmin Ligata i dodao još kako je Kemal Tahirović uvijek bio prva violina svoje ekipe.

sc business liga
KOMENTARI

KOMENTARI