Sport Centar

Švicarci i EHF ovo ne mogu poništiti: Odbrane briljantnog Burića ostaju za historiju!

Kako god da se završi trakavica u vezi žalbe Švicaraca EHF-u, neke stvari se ipak ne mogu oduzeti našem timu.

Švicarci i EHF ovo ne mogu poništiti: Odbrane briljantnog Burića ostaju za historiju!

Švicarska delegacija se žalila EHF-u zbog slučaja “Nuić” i možda će, u nekom skandaloznom raspletu, dobiti šta traži, ali neke stvari ipak ne mogu poništiti.

Naprimjer, da ih je reprezentacija BiH na terenu, potpuno pošteno i sportski, dva puta pobijedila i to da je briljantni Benjamin Burić pružio performans kakav će se još dugo prepričavati u rukometnim krugovima.

Golman Zmajeva proglašen je igračem prvog susreta ovih suparnika, ali ono što je radio u dvorani Mejdan je gotovo nevjerovatno. Skinuo je čak 20 udaraca na njegov gol.

Švicarci su mu pucali iz svih pozicija i udaljenosti, ali nesavladivi Burić skidao je sve i to svim dijelovima tijela. Zahvaljujući njemu BiH je primila samo šest golova u prvom dijelu i tek 15 ukupno.

U uzavreloj dvorani Mejdan gledaoci skinuti do pasa neprestano su skandirali ime i prezime novog sportskog heroja BiH. Kao što možete vidjeti u priloženom videu, televizijski komentatori ostali su bez komplimenata na Burićev račun, jer su ih sve ispucali nakon pola njegovih bravura.

benjamin buricrukometna reprezentacija bih
KOMENTARI

KOMENTARI